• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada 5.0 büyüklüğünde deprem!
27 Temmuz 2011 Çarşamba 13:14

Konya'da 5.0 büyüklüğünde deprem!

Konya'nın Ilgın ilçesi 5 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.
 Konya'nın Ilgın ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybının olmadığı, yaşanan panikte 8 kişinin yaralandığı bildirildi. 
 
Ilgın Kaymakam Vekili Recep Koşal, bugün ilçede meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını belirtti.
    
Deprem nedeniyle ilçede büyük panik yaşandığını ifade eden Koşal, ''Deprem sırasında şok geçiren 5 kişi ile dışarı çıkmak isterken düşen 3 kişi yaralandı. Yaralılarımızın hastanelerde tedavisi sürüyor. Hayati tehlikeleri bulunmuyor'' dedi.
 
 Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı, Konya'nın Ilgın ilçesinde meydana gelen depremde, panik nedeniyle binadan atlayan 2 vatandaşın hafif şekilde yaralandığını bildirdi.
    
AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Ön Değerlendirme Formu'na göre, saat 12.58'de meydana gelen depremde ilk bilgilere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.
    
Deprem Ön Değerlendirme Formu'nda, depremin büyüklüğünün 5.0, derinliğinin 17.79 kilometre olarak hesaplandığı bildirildi. 
 

Türk Kızılayı, Konya'da meydana gelen depremin ardından ihtiyaç halinde bölgeye yardım ulaştırılabilmesi için harekete geçti.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, merkez üssü Konya'nın Ilgın ilçesi olan 5 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezinin harekete geçtiği, ihtiyaç halinde bölgeye yardım ulaştırılabilmesi için bütün hazırlıkların tamamlandığı ifade edildi.

Türk Kızılayı'nın bölge şubelerinin, durum ve ihtiyaç tespiti yaptığı, Türk Kızılayının bölgedeki gelişmeleri bütün birimleri ile yakından takip ettiği belirtildi.


    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA