• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONYA’DA 489 BİN 517 ÖĞRENCİ KARNE ALDI
13 Haziran 2014 Cuma 15:08

KONYA’DA 489 BİN 517 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

2013-2014 eğitim öğretim sezonunun sona ermesiyle Konya’da 489 bin 517 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 
2013-2014 sezonunun bitmesiyle Konya’da bin 678 okulda karne alan 489 bin 517 öğrenci ve 22 bin 803 öğretmen 3 aylık yaz tatiline girdi. 
Yunus Emre İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Meram İlçe Kaymakamı İrfan Kenanoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Öğrenciler protokol üyelerini kapıda çiçeklerle karşılarken, karne dağıtan protokol üyeleri de öğrencileri tebrik edip karneleri ile birlikte hikaye kitapları hediye etti. 
Karnelerini alan öğrencilere başarı dileyen Konya Valisi Muammer Erol, “Bugün çocuklarımızın 1 yıllık eğitim öğretim dönemi sonucunda heyecanla bekledikleri ve beklemeye de değen mutlu günlerini paylaşmak adına buradayız. Bu sınıftaki çocuklarımızla birlikte tüm karne alan çocuklarımızı, velilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. İnşallah önlerindeki yaz sezonunu çalışmaktan çok gülerek eğlenerek, öğrenmeyi de unutmadan geçirip, bir dahaki seneye kendilerini hazırlarlar” ifadelerini kullandı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, “2013-2014 eğitim öğretim yılını bugün kapatıyoruz. Bugün karne günü çocuklarımızın karne heyecanına katılıyoruz ve hayırlı olmasını diliyoruz. Tatil çocuklar için heyecan vericidir, güzeldir. Tatili iyi değerlendirmelerini diliyoruz. Yaz tatili döneminde hem Büyükşehir Belediyemizin hem de ilçe belediyelerimizin yaz kursları var. Bugünlerde yaz kursları kayıtlarımız devam ediyor. Gençlik merkezlerimiz, hanımlar lokallerimiz, mesleki eğitim merkezlerimize çocuklarımızı yaz kurslarına kayıt yaptırmalarını diliyoruz. Yaz aylarında hem eğlensinler hem öğrensinler, öğrenerek geçirsinler” şeklinde konuştu.
Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru ise, 14-15 Haziran’da 80 Binde Devri Alem Parkı’nın yanındaki alanda akrobasi, sirk gösterileri, çocuklara yönelik etkinliklerin olduğu bir şenlik programının olacağını ve tüm çocukları beklediklerini belirtti.
Karnelerini alan öğrenciler protokol üyeleriyle toplu fotoğraf da çektirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA