• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada 4.5 büyüklüğünde deprem
10 Eylül 2009 Perşembe 23:19

Konya'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi 4,5 büyüklüğündeki depremle sarsılıdı. Deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi.
Konya'nın Selçuklu ilçesinde meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremde ilçe merkezindeki yoğun hissedildiği, bölgeye sivil savunma, polis ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği bildirildi.

Sarsıntı nedeniyle fenalık geçiren çok sayıda vatandaşın il merkezi ve Selçuklu'daki hastanelere başvurduğu öğrenildi.

Kandilli Rasathanesinin verilerine göre merkez üssü Selçuk İlçesi'ne bağlı Sille köyü olan deprem yerin 5 km altında meydana geldi.

Depremin etkili olarak hissedildiği yerleşim yerlerinde bazı evlerin yıkıldığı iddia edilyor..

İLÇEDE PANİK VAR

Konya'da 4.5 büyüklüğündeki orta şiddette deprem, şehir merkezinde korkuya neden oldu.

Merkez üssü Selçuklu ilçesine bağlı Sille köyü olan deprem nedeniyle şehir merkezinde yaklaşık 10 dakikalık elektrik kesintisi yaşandı.

Yüksek binalarda oturan bazı vatandaşlar sokaklara çıkarken, araçlarıyla yola çıkan çok sayıda sürücü de trafiğin tıkanmasına yol açtı.

Cep telefonuyla iletişimin de kesildiği şehir merkezinde, çok sayıda kişi hastanelerin acil servislerine geldi.

Hastanelere gelenlerin çoğunluğunu baygınlık geçiren vatandaşların oluşturduğu bildirildi.

Konya Numune Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi binasında deprem nedeniyle çatlak olduğu kaydedilirken, çok sayıda vatandaşın evlerinin önündeki bekleyişi sürüyor

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA