• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada 4 kişi tutuklandı!
02 Şubat 2012 Perşembe 17:26

Konya'da 4 kişi tutuklandı!

Konyada iki ayrı inşaat şirketine ait kamyonların trafikteki ihlallerine göz yumarak rüşvet aldığı iddiasıyla 2 polis memuru ile birlikte 6 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden...


Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli bir polis memurunun rüşvet aldığı bilgisine ulaşan Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti.

Organize Suçlar Bürosu ekipleri Konya-Ankara karayolundaki trafik ekibinde görevli Maksut R.E.’yi uzun süre takibe aldı. İddialara göre yapılan çalışmalar sırasında polis memurunun yol kontrolleri hakkında bazı inşaat şirketlerine bilgi verdiği ve bu şirketlere ait kamyonların geçişini kolaylaştırdığı tespit edildi. Görüntülü takip de yapan polis ekipleri, memur Maksut R.E.’yi bir şirket üzerinden kendi aracına akaryakıt alırken görüntüledi. Maksut R.E’nin ayrıca görevde olmadığı günlerde ekip arkadaşlarını arayarak durdurdukları bazı kamyonları bırakmalarını istediği öne sürüldü.
 
Yaklaşık bir ay süren takibin ardından 2’si trafik polisi 6 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde ifadeleri alınan 6 şüpheli “rüşvet almak-vermek ve görevi kötüye kullanma” suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden polis memuru Maksut R.E. ile şirket sahipleri M.K, Y.A. ve O.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA