• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya’da 31 ilçede eğitim yardımı başvuruları başladı
26 Eylül 2017 Salı 11:09

Konya’da 31 ilçede eğitim yardımı başvuruları başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya merkez ve ilçelerdeki şehit ve gazi çocukları ile öksüz, yetim, engelli, anne-babası resmen ayrı olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim yardımı başvurularını 20 Ekim'e kadar alacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, ilkokuldan lise son sınıfa kadar şehit ve gazi çocukları ile öksüz, yetim, engelli, anne-babası resmen ayrı olan öğrencilere eğitim yardımlarını bu yıl da sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bir eğitim şehri olan Konya'da okulların ve öğrencilerin her zaman yanında olduklarını belirterek, 31 ilçeye yönelik sürdürdükleri eğitime destek çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi. Okullara yaptıkları fiziki çalışmaların yanında 2004 yılından bu yana öğrencilere eğitim yardımlarını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Akyürek, bugüne kadar 94 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisini desteklediklerini belirtti. Eğitim yardımlarını Yeni Büyükşehir Yasası sonrası hizmet alanına giren 31 ilçeye yaygınlaştırdıklarını kaydeden Başkan Akyürek, "Eğitim yardımlarımızdan Konya il sınırları içinde ikamet eden şehit ve gazi çocukları ile öksüz, yetim, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli, anne-babası resmen ayrı öğrenciler yararlanıyor. Bundan sonra da eğitime yönelik çalışmalarımız ve destekler devam edecek" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden eğitim yardımı alacak öğrencilerden başvuru için; öğrenci belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, öğrenci ve veli nüfus cüzdanı fotokopisi ile durumlarını belirten diğer belgeler talep ediliyor. Başvurusunu internet üzerinden yapacak Karatay, Selçuklu, Meram ilçelerinde ikamet eden öğrenciler evraklarını 20 Ekim'e kadar KOMEK Alaaddin Kurs Merkezi'ndeki Eğitim Destek Bürosu'na (Alaaddin Tramvay Durağı Karşısı), diğer ilçelerde ikamet eden öğrenciler ise okul müdürlüklerine verecek. Daha önceki dönemlerde eğitim yardımı alan öğrencilerin bu dönem de alabilmeleri için 20 Ekim'e kadar www.konya.bel.tr adresinden bilgilerini güncelleyip öğrenci belgelerini ilgili yerlere teslim etmeleri gerekiyor. Konuyla ilgili detaylı bilgiye www.konya.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA