• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada 3 fuar açıldı
08 Nisan 2010 Perşembe 14:56

Konya'da 3 fuar açıldı

Konya 3 büyük fuara daha ev sahipliği yapıyor.

Konya'da ''Konya Kent2010'', ''Konya 7. Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri ve Dekorasyon'' ile ''Konya 7. Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz, Pompa, Vana, Tesisat, Yalıtım Malzemeleri ve Boru'' fuarları düzenlenen törenle açıldı.
    

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş tarafından KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarların açılışına, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, merkez ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları ile çok sayıda firma temsilcisi katıldı.
    

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, açılışta yaptığı konuşmada, Konya'nın kendisine yakışan, kendisi ve ülkesi için en iyi olanları yapmaya devam ettiğini belirtti.
    

Konya ve Türkiye bütün olarak ele alındığında, birtakım şeylerin hızla geliştiğinin görüleceğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:''Çağdaş devletlerde devletin fonksiyonu bürokratik engeller çıkararak değil, herkesin önünü açarak, özgürlükçü bir tutum takınmaktır. Yasalarıyla yatırımcı, sanayici, çiftçi, işçi ve memuru, herkesi kendisi açısından en iyiyi gerçekleştirecek biçimde örgütleyebilmek. Türkiye kendisini böyle konumlandırdıkça daha iyi şeyler yaptığımızın farkına varıyoruz. Bugün devlet dışı bir organizasyonun nasıl başarılı bir şekilde gerçekleştirilebileceğini görmenin heyecanını yaşıyoruz. Devlet dışı organizasyonlarla, milletin her ferdinin kendisini geleceğe daha iyi hazırlaması gerektiğinin de altını çizmek lazım.''
    

Türkiye'nin geçmişte ortaya koyduğu hedeflerin tamamının artık aşıldığını dile getiren Doğan, daha iyi ve güçlü hedefler koymanın zamanının geldiğini bildirdi.
    

Doğan, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılda dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefi bulunduğunu anımsatarak, ''İşte böyle gerçekçi bir hedef varsa üzerimize düşen sorumluluklar da vardır. Bunlardan biri kriz olsun veya içinde bulunduğumuz yükselme dönemi olsun daima kendimizi, ürünlerimizi, şehrimizi ve ülkemizi tanıtıcı faaliyetler içinde yer almamız lazım. Bu fuar bunun için uygun bir ortamdır'' diye konuştu.
    

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele keserek 3 fuarın açılışını yaptı. ''Konya Kent 2010, 6. Yerel Yönetim İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenlemeleri ve Spor Tesisleri Fuarı'', ''Konya 7. Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri ve Dekorasyon Fuarı'' ile ''Konya 7. Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz, Pompa, Vana, Tesisat, Yalıtım Malzemeleri ve Boru Fuarı'' 11 Nisan Pazar günü saat 18.00'e kadar gezilebilecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA