• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs 2011 Perşembe 14:47

Konya'da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Konya'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Konya'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Konya'da Anıt Alanı'nda başlayan törene, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Vali Aydın Nezih Doğan, AK Parti Milletvekilleri Hüsnü Tuna ve Hasan Angı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Orhan Turfan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ateş Mehmet İrez, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, askeri ve mülki erkan, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Stadı'ndaki törenlere geçildi.

Stadyumdaki tören, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Vali Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Orhan Turfan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, öğrenci, öğretmen ve vatandaşları selamlayıp bayramlarını kutlamasıyla başladı. Günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Gençlik andının okunmasından sonra Türk milleti ve Cumhurbaşkanı adına şeref çağrısı yapıldı. Konya

Garnizon Komutanlığı Bölge Bandosu eşliğinde yapılan tören geçişinden sonra hazırlanan halk oyunları gösterisi sunuldu. Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerini bitirdikten sonra kız ve erkek öğrenciler tarafından hazırlanan gösteri sunuldu.

Tören genç atletlerin Akşehir Batı Cephesi Karargahı'ndan getirdikleri Türk bayrağının Vali Doğan'a teslim edilmesiyle son buldu.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA