• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya yükseliş dönemini yaşıyor
13 Eylül 2010 Pazartesi 17:10

'Konya yükseliş dönemini yaşıyor'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek belediye çalışanları ile bayramlaştı. Akyürek: 'Konya 2004ten itibaren yükseliş dönemi yaşıyor.'
KOSKİ ve Büyükşehir Belediyesi’ndeki bayramlaşmalarda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek 2004 yılından itibaren Konya’da ikinci bir yükseliş döneminin yaşandığına dikkat çekerek yapılan yatırımlarla Konya’nın daha yaşanabilir, okunabilir, yatırım yapılabilir bir şehir haline geldiğini belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan Bayramı sonrası ilk mesai gününde belediye çalışanları ile bayramlaştı. KOSKİ Selçuklu Altyapı Tesisleri, Tatlıcak Tesisleri, Sakarya Tramvay Bakım İstasyonu ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Belediye çalışanları ve idarecileri ile bayramlaştı.

Bayram tatili süresince vatandaşın huzuru ve rahatı için çalışan belediye çalışanlarına teşekkür eden Başkan Akyürek, 2004 yılından itibaren Konya’nın 1960’lı yıllardan sonra ikinci bir yükseliş dönemi yakaladığını kaydetti. Bundan birkaç yıl öncesine kadar Konya’nın en önemli sorunları olarak sayılan Mavi Tünel, Hızlı Tren, Mevlana Kültür Merkezi, Atıksu Arıtma Tesisleri, Duble Yollar gibi önemli başlıkların hükümetin ve belediyelerin çalışmalarıyla tamamlanarak sorun olmaktan çıktığını, bugün Konya’daki STK ve kanaat önderlerinin yeni Konya sorunları ve çözüm yolları için projeksiyon hazırladıklarını söyledi.

MAVİ TÜNELLE KONYA’YA 1 MİLYAR DOLAR ARTI DEĞER GELECEK
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Büyükşehir ve KOSKİ çalışanlarına hitap eden Başkan Akyürek, 2011 yılındaki Şeb-i Arus törenlerinde Mavi Tünel’in de tamamlanmasını beklediklerini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mavi Tünelle birlikte Konya’ya 1 milyar Dolar artı değer geleceğini, tarımsal üretimin %40 oranında artacağını ve ürün çeşidinin de çoğalacağını hatırlattı. Başkan Tahir Akyürek, “Konya içme suyu 2-3 yıl içerisinde Mavi Tünel’den alınan suyla halledilecek. Böylece Konya’nın 50–60 yıllık su problemi çözülmüş durumda.”şeklinde konuştu.

7 yıl öncesinde 500 bin olan turist sayısının bugün 2 milyonu geçtiğini, sema törenlerini izleyenlerin 13 bin ortalamasından 200 binlere çıktığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hızlı Trenle İstanbul hattının da çalışmasıyla birlikte orta vadede 5, uzun vadede 10 milyon turistin Konya’ya gelme durumu olduğunu belirtti. Kişi başına düşen yeşil alan miktarının katlanarak arttığına da değinen Başkan Akyürek şöyle konuştu; “Asfalt ortalaması yıllık 80–90 bin tonlardan 300 bin tonlara geldi. Tüm bu sıçramalar imkân artışıyla değil, kaynak üreterek, imkânları çoğaltmayı çalışarak, yeni planlamalar yaparak oldu. Konya 2004’ten itibaren ikinci yükseliş dönemini yaşıyor. Biz bu sürecin vesileleri konumundayız. Konya daha iyi yatırım yapılabilir, okunabilir, eğitim yapılabilir, tedavi görülebilir, yaşanabilir bir şehir haline geldi. Bu duyguyla daha yarışmacı, kaliteyi daha artıracak bir çalışma sürecini yaşamamız gerekiyor.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı daha sonra Büyükşehir ve KOSKİ çalışanları ile tek tek bayramlaştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA