• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya yolları yeşilleniyor
18 Şubat 2010 Perşembe 17:15

Konya yolları yeşilleniyor

Konya Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Özbudak, 150 kilometre uzunluğundaki Konya yoluna çift yönlü fidan dikimi yapıldığını söyledi.
    Konya Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Özbudak, 150 kilometre uzunluğundaki Konya yoluna çift yönlü fidan dikimi yapıldığını söyledi.

    Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Özbudak, Konya Şeker A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarının il sınırlarını aşarak tüm bölgeye yayılmaya başladığını bildirdi. 150 kilometre uzunluğundaki Konya yoluna çift taraflı fidan dikimi gerçekleştirildiğini kaydeden Özbudak, “Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'un Konya ve çevresinin ağaçlandırılmasına büyük önem verdiğini biliyoruz. Başkanımızın üzerinde hassasiyetle durduğu ve Konya'mızın geleceği açısından hayati önemde gördüğü ağaçlandırma seferberliğinde bizler de üzerimize düşeni yapma gayreti içindeyiz. Konya Ovası'nın üretici aleyhine bozulan ekolojik yapısının değişmesi ve çöl görüntüsünden kurtulması için başlatılan ağaçlandırma çalışmaları herkes tarafından benimsenmiş, herkesin de takdirini kazanmıştır. Konya Şeker tarafından fabrika hinterlandı içerisinde yer alan 273 köy ve kasabanın 3 bin 400 kilometrelik tüm yollarının çift taraflı ağaçlandırılması yapılmış ve bununla da yetinilmeyip Konya'yı çevre illere bağlayan tüm karayollarında da 4 bin dekarlık alanda 25 ayrı noktada Kent Ormanları ve Torku Ormanlıkları oluşturmuştur" dedi.

    Özbudak, Konya Şeker hinterlandı dışında kalan ilçelerin de karayollarının çevresinin çift yönlü olarak ağaçlandırdığını, bu çerçevede Konya ile Ereğli arasındaki 150 kilometrelik karayolu ağının da çift yönlü fidan dikildiğini ifade etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA