• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya yine şehit verdi
03 Eylül 2012 Pazartesi 12:24

Konya yine şehit verdi

PKK'lı teröristler dün gece 22.00 sıralarında Beştüşşebap ilçe merkezine 4 ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada 20 terörist öldürülürken, 10 güvenlik görevlisi şehit oldu.
GAZİANTEP
Beytüşşebap’ta şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurt’un Gaziantep'teki baba ocağına ateş düştü.
Sabah saatlerinde şehidin acı haberini getiren iki subay Aktoprakta akrabalarında bulunan şehidin annesinin yanına gitti. Burada acı haberi alan aile subaylarla birlikte şehidin özgürlük mahallesindeki baba ocağına geldi. Acı haberi alan anne Rabia Kurt ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Fenalık geçiren anne ve çocukları güçlükle eve alındı. Bu sırada şehidin il dışında olan babası Ali Kurt’a acı haberin verildiği ve Gaziantep’ dönmek için yola çıktığı öğrenildi.
 
EDİRNE
Şırnak'ta şehit olan 10 güvenlik görevlisinden Piyade Er Emrah Karataban’ın Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi. Karataban’ın ailesine şehit olduğu haberi, askeri görevliler verdi.
KONYA
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde düzenlenen saldırıda şehit olan güvenlik görevlilerinden 22 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Ramazan Emre Ala'nın, memleketi Konya'nın Karapınar İlçesi'ne ateş düştü. Ala'nın terhisine yaklaşık 90 gün kaldığı belirtildi. Komando Çavuş Ramazan Emre Ala'nın şehit düştüğü haberi, ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Kafiye Ala, sinir krizi geçirdi. Şehit Ala'nın otomobil yedek parça satışı yapan babası Seyyar Ala'nın ise Toprak Mahsulleri Ofisi'nde çalışan kızı Aysun Ala'yı işe götürmek için Konya'ya geldiği belirtildi. 5 kardeş olan şehit Ala'nın yaklaşık 20 gün önce izinli olduğu memleketinden askeri birliğine döndüğü ve terhisine de yaklaşık 3 ay kaldığı ifade edildi.
 
ANTALYA
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün gece teröristlerin dört farklı noktaya düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in Antalya’daki baba evine ateş düştü. Baba İlyas Sönmez, "Bende Kürdüm. PKK’yı sevindirmemek için ağlamayacağım” dedi.
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün gece teröristlerin dört farklı noktaya düzenlediği saldırıda şehit olan Van Ercişli 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in 1993 yılından bu yana yaşadığı Antalya'daki baba evine acı haber sabah saatlerinde verildi. Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve askeri erkan şehidin evini ziyaret ederek baş sağlığı diledi.
MUĞLA
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezine PKK'lı teröristlerce dün gece düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 10 askerden birinin Muğlalı Asteğmen Burak Erdi Uysal olduğu belirtildi. Uysal'ın şehit olduğu haberi, Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı köyünde yaşayan Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın ailesine bildirildi.
 
BURSA
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce askeri üs bölgesine düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Süleyman Güleç'in Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşkülö köyünde ikamet ettiği öğrenildi.
Saldırıda şehit olan Bursalı er Süleyman Güleç'in şehadet haberi, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sağlık görevlileri nezaretinde Güleç ailesine verildi. Güleç'in cenazesinin yarın Bursa'da düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA