• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya yerinde konuşuldu
19 Kasım 2011 Cumartesi 23:04

Konya yerinde konuşuldu

TRT Anadoluda yayınlanan Yerinde Konuşuyoruz programında Konya, masaya yatırıldı. Şehrin geçmişi ve gelecek planlarına yönelik soruları kent yöneticileri cevapladı. Programda Konyayı bekleyen...

TRT Anadolu ekranlarında yayınlanan “Yerinde Konuşuyoruz” programında bu kez Konya, ele alındı.

Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Bay, Konya Gazeteciler Cemiyeti
Başkanı Sefa Özdemir ve Suntv Haber Müdürü Dursun Seyis’in sorularını, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan,
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sektör temsilcileri, KOP Bölgesel Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan Vekili Esin Çelebi cevapladı.

Konya’nın gelecek planlarını anlatan Vali Aydın Nezih Doğan,"Elimizdeki çalışmalara göre 2023 yılına gelindiğinde Konya'yı 10 milyon civarında insanın ziyaret edeceğini düşünüyoruz. Bunun yaklaşık 2,5 milyonu da yabancı ziyaretçilerden oluşacak. Şüphesiz böyle bir geleceğe Konya'nın hazırlanması konusunda, belediyesiyle, kamu kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, siyaset alemiyle bütün Konya hazırlanmaya gayret ediyor." dedi.

Konya’nın az yağış alan bir şehir olduğunu hatırlatan Vali Doğan, Mavi Tünel projesiyle ilgili de şöyle konuştu:
 
"Geçtiğimiz yıl sayın Çevre Bakanımız Konya'daki bir toplantıda Mavi Tünel'in bitiş tarihini '17 Aralık 2011 saat 13.59' diye anons etmişti. Bu saatte şu ana kadar bir değişiklik olmadı. Çalışmalar aynı tempoda yürüyor. Umut ediyorum ki bu çalışmalar, o tarihe kadar neticelenir."

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Konya’nın hem modern hem de model bir şehir olduğunu belirterek,"Şehircilik alanında Konya modeli vardır. Sanayi alanında özkaynakla kalkınmasını, tesislerini kurmasını, üretimini ihracatını başaran ve çeşitliliğiyle sembol olan bir sanayisiyle model bir kenttir. Konya, tarımsal üretimiyle, kültürüyle ve medeniyetiyle model bir kenttir." şeklinde konuştu.

Konya’nın geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırlandığını kaydeden Akyürek, kenti bekleyen büyük projelerle ilgili şunları kaydetti:

"Türkiye'deki en büyük 10 belediyecilik projesininin 5 tanesini Büyükşehir Belediyemiz yürütüyor. Bir tanesi, en başta sayabileceğimiz 'Bilim Merkezi' projesi. İnşallah 1 yıl içinde tamamlanmış olacak. Diğeri, Türkiye'nin en modern stadyumu olacağını düşündüğümüz 'Stadyum' projesi. Bir başkası 10 bin kişilik 'Kongre Merkezi' ve kapalı bir salon çalışmamız var. Bir başkası, yine çok büyük olimpik müsabakaların yapılabileceği 'Spor Salonu' var.Yenilenebilir enerjiyle ilgili 60 milyon TL civarında bir yatırıma başladık; 'Katı atık Değerlendirme Dönüşüm Enerji Üretim Tesisi'."
 
Yeni stadyum projesi hakkında da bilgi veren Akyürek, "Yeni bir stadyum ihalesi yaptık. 38 bin kişilik bir stadyum. Mimari projesiyle, fonksiyonelliğiyle, 365 gün yaşayan bir stadyum olması konusunu önde tuttuk. İçinde alışveriş merkezi, lokantalar, sosyal alanlar, amatör spor kulüplerinin antrenman yapabilecekleri salonlar ve binlerce araçlık otopark var. İhale süreci devam ediyor. Kısa bir süre içinde temel atmayı ve 2013 yılı bahar aylarında açmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA