• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya yeni eğitim-öğretim yılına hazır
18 Eylül 2015 Cuma 16:18

Konya yeni eğitim-öğretim yılına hazır

Konya’da 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala yapılan hazırlıklar hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Konya Valiliği'nde "Okul Öncesi Güvenlik ve Modifiye Araçlar" hakkında yapılan bilgilendirme toplantısına Vali Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Asayiş Şube Müdürü Turan Arı katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy yaptığı açıklamada, problemsiz şekilde yeni eğitim-öğretim yılı için tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek, “Hatta okullarımızdaki öğrencilerimizin geçen yıl kullandıkları sıraların üzerindeki çiziklerin temizlenilmesine kadar ayrıntılara da indik. İnşallah tüm öğrencilerimize tertemiz bir fiziki mekan sunma arzusundayız. Okul güvenliği konusunda da geçen yıllarda da olduğu gibi tüm okullarımızda emniyet birimlerimizle birlikte ortaklaşa çalışmaktayız. Velilerimiz müsterih olsunlar bir problem olduğunda, bir şüphe duyduklarında hemen okul idaremizle irtibata geçsinler okul yöneticilerimiz, müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız da emniyetle irtibata geçmek suretiyle çocuklarımızın güvenli bir şekilde eğitim yapması için tüm tedbirleri birlikte almaktayız. Yeni eğitim-öğretim yılının inşallah geçen yıldan daha huzurlu daha verimli ve bereketli geçmesini temenni ediyorum. Ayrıca ilimize bin 184 tane öğretmen ataması yapıldı. Öğretmen açığı konusunda da bir eksiğimiz kalmadı. Bu yönüyle de geçen yıldan daha donanımlı ve hazır vaziyetteyiz” dedi.

OKULLARDA GÜVENLİK
İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ise, yaklaşık 90 civarında motorize ekiplerin bölgelere göre okulların güvenliği konusunda sorumlu olarak çalışacaklarını kaydederek, “Herhangi bir sıkıntı halinde bu 90 tane ekip görevlendirilmiş olduğu bölgelerdeki okulun civarında anında müdahale edecek oradaki ilgili yetkilerle veya müşteki şahıslarla temasa geçip mevcut mağduriyetin önünü almak için çalışacaklar. Her ne kadar ilimizde yok gibiyse de okul ve okul çevresini etkileyen hususlardan biri de uyuşturucu konusu. Malum sayın Başbakan’ımızın talimatıyla kurulmuş narkotimlerimiz var. Uyuşturucuyla mücadele bağlamında arkadaşlarımı buralarda görevli onlar da yaklaşık 20 motorize 120 personel olarak okul civarında, vatandaşların yoğun olarak çalıştığı bölgelerde aktif olarak görev yapacaklar. İnşallah huzur ve sağlık içerisinde bir eğitim-öğretim dönemi yaşarız” diye konuştu.

MODİFİYE ARAÇLARA CEZA
İl Emniyet Müdürü Demir, yeni yapılan düzenlemeyle modifiyeli araçlara ceza uygulanacağına da vurgu yaparak, “Son 3 aylık yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde özellikle yaz aylarının verdiği iklimden dolayı sokaklardaki artan modifiyeli araç sayılarında ciddi bir kontrol yaptık. Bu disiplinize olamamayı yüzde 60-65 oranında azalttık. Fakat maalesef bunlarla alakalı sıkıntı küçük de olsa devam ediyordu. Bununla ilgili yeni bir düzenlemeye gidiyoruz. Bakanlıktan hukuki görüşlerimizi alıp hazırlıklarımızı yaptık. Daha önceki dönemlerdeki uygulamalarda normal bir rutin trafik uygulaması ilgili kanun maddesine ilgili cezai müeyyide yapılıp bırakılıyordu. Bundan sonraki dönemde özellikle modifiye araçlarla ilgili olarak takmış oldukları ilave aparatların tamamının sökülerek TÜVTÜRK’te yeniden muayene olarak rapor almasıyla alakalı bir durumla karşı karşıya olacaklar bu işi yapan arkadaşlarımız. Sokakta spin atma, konvoy halinde dolaşma, korno basarak özellikle bu egzozlarını bağırtarak dolaşmalarda yeni alınan bu tedbirlerle ciddi oranda bir azalma olacaktır diye düşünüyorum. Bundan sonra modifiye araç kullanan sürücülerimizin tamamı kontrolden geçecek ve mevcut düzenleme ve müeyyidenin dışında TÜVTÜRK’ten de rapor alınıp bu raporla da ilgili sadece idari işlem değil adli işleme de tevessül edilecek. Bunlarla ilgili mücadele, kontroller ve denetimler yoğun bir şekilde devam edecektir. İnşallah önümüzdeki süreçte de Konyalılar trafikte de modifiye araçlardan kurtulmuş olacaklar ve daha güvenli, huzurlu bir şehir trafiği olur diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA