• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya, yatırımlarla geleceğe taşınıyor
07 Ekim 2015 Çarşamba 16:13

Konya, yatırımlarla geleceğe taşınıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Muhtar Buluşması kapsamında Konya genelindeki tüm muhtarlarla bir araya geldi.

Konya Bilim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya muhtarları ve yöneticilerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sorumlulukları ile ilgili çalışmaları iyi niyetle, samimiyetle yapmaya gayret göstereceklerini dile getirdi.

MUHTARLIK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HAYIRLI OLSUN

Muhtarlarla belediye arasında koordinasyonu sağlamak üzere Muhtarlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü kurulduğunu da hatırlatan Başkan Akyürek, Konya genelindeki tüm muhtarlarla yakından ilgilenecek olan müdürlüğü hayırlı olmasını diledi.

Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya’nın artık bir bütün olarak değerlendirildiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Yatırımlarımızla, projelerimizle şehrimizin geleceği adeta yeniden oluşturuluyor. Konya topyekûn kalkınıyor. Konya’nın özellikle altyapı sorunları toptan çözüm yoluna konmuş oluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak 31 metropol ilçemizle el birliği, gönül birliği içinde çalışarak merkezle birlikte 108 itfaiye merkezini, 38 Su ve Kanalizasyon İdare Merkezini, 7 Fen İşleri bölge merkezini hayata geçirdik. Bunları ekip ve ekipman olarak güçlendirdik, güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu güçle Konya’nın tamamında kalkınma sağlayacağız” dedi.

HEDEFLERİMİZE BİRLİKTE ULAŞTIK

Ulaşım filosunun yeni alınan 182 otobüs ile daha da güçlendirildiğini belirten Başkan Akyürek, çevreci ve engelsiz otobüslerden 25 adedinin ise ilçelere gönderileceğini ifade etti. Konya’da hayal gibi görünen birçok yatırım gerçekleştirdiklerini, 50 yılda yapılabilecek birçok anıtsal yatırıma imza attıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, “Bunu halkımızla, teşkilatlarımızla, çalışma arkadaşlarımızla, gönül birliği içinde, fitne fesada düşmeden, sadece yatırım belediyeciliği, hizmet belediyeciliği anlayışıyla, samimiyetle başardık. Her hedefe Allah’ın izniyle ulaşabiliriz. Yalnız, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Konya, dünyanın takip ettiği bir şehir. Türkiye bugün bir kaosa, bir istikrarsızlığa sürüklenmek, insanlarımız birbirine düşürülmek isteniyor. Bu oyunlara gelmeyelim. Şehitlerimizi rahmetle anarken Konyalı yöneticiler olarak şunu haykırıyoruz; bizi asla bölemeyeceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu topraklardan Anadolu’dan verilecek bir karış toprağımız asla yoktur. Bütün dünya bir araya gelse ki, zamanında geldiler. Haçlılar ve müstevliler bir araya geldi. Ama milletimiz her zaman adeta küllerinden yeniden doğdu ve onlara hak ettiği cevabı verdi. Yine Allah’ın izniyle bu cevabı milletimiz verecek. İstikrarımızı devam ettirdiğimiz sürece Türkiye bir darboğaza girmediği sürece, hükümetimiz başımızda olduğu sürece hem Konya karlı çıkacak, hem de ülkemiz Büyük Türkiye hedefiyle emin adımlarla yürümeye devam edecek” dedi.

İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Celal Duran, Konya genelindeki tüm muhtarları bir araya getiren ve muhtarlarla irtibatı sağlamak üzere Muhtarlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü kuran Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Musa Arat, düzenlenen toplantı nedeniyle teşekkür ederek, her zaman muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte Konya’ya ve ülkeye hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Konya’nın Türkiye için önemli şehir olduğunu belirterek, şehirde yaşayanların sorumluluğunun büyük olduğunu ve bunu her zaman yerine getirdiğini dile getirdi. AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da muhtarlığa ve muhtarlara verilen değerin arttığına dikkat çekerek, düzenlenen programların son derece önemli olduğunu ifade etti.

AK Parti Konya Milletvekili Adayları Ahmet Sorgun ve Mustafa Efe’nin de muhtarlara teşekkür ettiği programda, tüm muhtarların talepleri not alındı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA