• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya ve Japon itfaiyeleri arasında işbirliği devam ediyor
09 Aralık 2017 Cumartesi 23:18

Konya ve Japon itfaiyeleri arasında işbirliği devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından "Türkiye ve Japonya'da Yerel Yönetimlerde Afet Risk Azaltma Faaliyetleri ve İtfaiyecilerin Rolü" konulu seminer düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen seminere Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi Başkanı (JICA) Takehiro Yasui, JICA Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, Konya İl Afet Müdürü Yıldız Tosun, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, ve itfaiyeciler katıldı.

İtfaiye tanıtım filminin izlenmesinin ardından açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici, "JICA'nın yapmış olduğu faaliyetler içerisinde ağırlıklı olarak Japonya'da düzenlenen eğitimlerin son derece etkili olduğunu gördük. Yapılan işbirliğinden dolayı Japonmeslektaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

2009 yılında kurulan Afet ve Acil Yönetim Başkanlığı hakkında bilgi veren Konya İl Afet Müdürü Yıldız Tosun, olaylar meydana gelmeden önce hazırlık ve zarar azaltma, olay meydana geldiği sırada müdahale ve iyileştirme, olaylar sırasında ise yeniden yapılanmayı gerçekleştiren kurum ve kuruluşların koordinasyonlarını organize ettiklerini söyledi.

Seminere katılmaktan ve Konya'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren JICA Türkiye Ofisi Başkanı Takehiro Yasui ise, "JICA Japon hükümetinin tek resmi kalkınma yardımı ajansıdır. Türkiye ile yaklaşık 50 yıldan fazladır işbirliği yürütmekteyiz. Bu bağlamda Konya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine ait 600'den fazla personel eğitim aldı. Bu programlar sayesinde Türkiye, Konya ve Japonya arasında dostluk ilişkileri gelişti" ifadelerine yer verdi.

Son olarak JICA Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar da, 1988 yılında kurulan ve gönüllülük esasına göre görev alan derneklerinin pek çok kurumdan katılanların olduğunu belirterek, geniş bir yelpazeye sahip olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından geçilen seminerde Japonya'da eğitim alan görevliler izlenimlerini paylaştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA