• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Vanın yanında
26 Ekim 2011 Çarşamba 14:21

Konya Van'ın yanında

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi Vanda yaşanan depremin ardından gerçekleştirdiği yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi Van’da yaşanan depremin ardından gerçekleştirdiği yardım çalışmalarını sürdürüyor. Konya’daki sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde hazırlanan tırlar yola çıktı.

Gıda ve ısınma gereçlerinden oluşan 3 TIR Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bestami İnan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Genel Sekreter Yardımcıları Abdülmelik Ötegen, Ercan Uslu ve daire başkanları tarafından yolcu edildi.

Van’da yaşanan depremin tüm milleti derinden yaraladığını, milletin tek yürek olduğunu kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Van’ın acısını her şehrin, her bölgenin aynı şekilde hissettiğini söyledi.

Konya olarak, her zaman olduğu gibi büyük bir duyarlılık gösterdiklerini, depremden hemen sonra ekiplerin Van’a gönderildiğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Valilik’ten UMKE ekipleri, Belediyemizin arama kurtarma ve KOSKİ ekipleri şu anda orada hizmet veriyorlar. Ayrıca Van ve Erciş’te acil yemek ihtiyacı olduğu ortaya çıktı. Şu anda günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapıyoruz. Bugün de yeni yardım malzemelerini yola çıkarıyoruz” dedi.

Van halkının acısını paylaştıklarını belirten Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “Ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara ve sıkıntı içinde olan kardeşlerimizin bir an önce şifa bulmalarını ve sıkıntılarının giderilmesini diliyoruz. Bizler de burada onların sıkıntılarını aynen hissediyoruz. Valilik ve Büyükşehir Belediyemiz dışında Konya’daki sivil toplum kuruluşlarımızın da orada hizmet verdiğini görüyoruz. Acılar, sıkıntılar paylaşılınca azalır. Türkiye’de bu alanda en önemli desteklerden birini vermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve yardımlarda bizlere destek olan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.”

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA