• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Konya turizmde daha avantajlı”
01 Mart 2019 Cuma 17:31

“Konya turizmde daha avantajlı”

Konya ve Karaman’daki seyahat acenteleri ile Konya’da bir araya gelen TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, Konya’ya turist getirmek için çalışan acentelerin var olduğuna dikkat çekerek, “Konya, diğer şehirlere bakıldığında daha fazla avantaja sahip" dedi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya ve Karaman acenteleri, Konya’da bir araya gelerek bölgedeki sorunları hakkında görüşlerini bildirdi. Düzenlenen toplantıya TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Selçuklu Belediye Başkanı ve AK Parti Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ve çok sayıda davetli katıldı. Turizmin 2018 yılındaki cari açığının yüzde 45’ini kapatan bir boyuta geldiğini aktaran TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Turizm bundan sonra da istikrarlı bir dönem geçirirse cari açığımızın tamamını kapatabileceğiz. Bu gururla ve başarıyla devam edeceğiz. Belli bölgelere yığılmış bir turist kitlemiz var. Yatırımların biraz daha Anadolu’ya  yayılmaması gibi bir sıkıntımız var. Genelde çok büyük başarı elde etmiş olmamıza rağmen şehir şehir baktığımızda, birçok şehrimiz hak ettiği değeri alamıyor. Bunun için özel bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bu bağlamda da bakanlığımızın çeşitli çalışmaları var. Ayrıca yakın zamanda da kaynak bulma ile ilgili bir sorunumuz kalmayacak” diye konuştu.

img-9243.JPG

“KONYA DAHA FAZLA DEĞERE SAHİP”

Bölge olarak Konya’da hac ve umre acentelerinin yoğunlukta olduğunu ifade eden  Bağlıkaya, “Konya’ya turist getirmek için çalışan acentelerimiz de var. Konya, diğer şehirlere bakıldığında daha fazla değere ve avantaja sahip. Her şeyimiz var ancak stratejimiz yok. Neyi nasıl yapacağımızla ilgili hepimizin ayrı ayrı fikirleri var. Ortak bir fikrimiz yok. İşte bu ortak fikri de hep beraber oluşturup çalışacağız. Hac umre acenteleri ile ilgili olarak da, mahrem seyahatleri ile ilgili olan sorun halledildi. Mahrem seyahatlerini  herkes kendi alabiliyor. Ayrıca aşı ile ilgili olan sorunumuzla da elimizden geldiğince mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

konya-turizmde-daha-avantajli-2.jpeg

“KONYA’NIN İÇ ANADOLU BÖLGESİ’NİN İSTANBUL’U LAZIM”

Selçuklu’da turizm için önemli markalar üretildiğinin altını çizen Selçuklu Belediye Başkanı ve AK Parti Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu turizm anlamında gelişiyor  ve büyüyor. Selçuklu bölgesinin önemli bir kazanımı olan Selçuklu Kongre Merkezi’nin, önemli kongrelere ev sahipliği yaparak turist sayısına katkı sağlayacağını kaydetti.  Tropikal Kelebek Bahçesi de önemli ve turist çeken bir yatırım. 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra çalışmalarımız hızlanarak devam edecek” diye konuştu. Konya’nın İç Anadolu Bölgesi’nin İstanbul’u olması gerektiğini belirten Hacı Ahmet Özdemir ise “Biz Hititlerin de başkentiydik Selçukluların da. Bu başkentlik sıfatını da biz özümseyerek gelecek nesillere aktarmanın peşindeyiz. Konya tarihi yapıların korunması ve geleceğe aktarılmasında birçok şehre öncü olmuştur” dedi.

img-9285.JPG

“ŞEHRİMİZ DAHA FAZLA TURİSTİ AĞIRLAMA FIRSATI BULACAK”

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün önemli sorunların çözüme kavuşturulması için çalışmalara başladığını söyleyen Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar “Hac ve Umre için yaşanan zorluğun ortadan kaldırılması noktasında çözüm üretiyoruz. Konya havalimanının en önemli sorunlarından olan geniş kanatlı uçakların iniş sağlayamaması konusunun çözüme kavuşturulması noktasında adımımızı attık ve bu sorunu en kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Şeb-i Arus törenlerinde geniş kanatlı uçakların inememesi yüzünden ciddi bir turist kaybı yaşamıştık. Bu sorunun çözümünden sonra şehrimiz daha fazla turisti ağırlama fırsatı bulacak.  Ayrıca insanlık tarihinin önemli yerleşim merkezlerinden olan Çatalhöyük karşılama alanı yenilenerek çevre düzenlemesi yapılacak” ifadelerini kullandı.    YİĞİT BERKAY ÇOPUR /YENİ HABER GAZETESİ

img-9315.JPG

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA