• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli:
02 Nisan 2014 Çarşamba 14:18

Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli:

Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, Türkiye’nin birlik içerisinde esas gündemi olan ekonomiye odaklanması gerektiğini söyledi.
Ekonomik, siyasal ve küresel olayların yoğun yaşandığı bir ortamda Türkiye’nin yerel seçimleri halkın sağduyusuyla büyük bir olgunluk içerisinde gerçekleştirdiğini belirten Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, artık Türkiye’nin birlik içerisinde esas gündemi olan ekonomiye odaklanması gerektiğini ifade etti.
 
Kaleli, seçim sonuçlarının halkın önceliğinin ekonomik başarıya ve demokratikleşmeye odaklı olduğunu göstermesi açısından iyi analiz edilmesi gerektiğini söyleyerek, seçilen belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve muhtarlara başarılar diledi. Seçim atmosferinin geride kalması, Türkiye’nin öncelikli gündem maddesi olan ekonomiye odaklanması gerektiğini dile getiren Kaleli, “Bir yerde ekonomik sorunlar varsa orada huzur da olmaz, gelecek de olmaz. Siyasi ve ekonomik istikrarla birlikte büyümenin verdiği bu güven ortamında Türkiye, uzun vadeli hedefleri için imkanlarını, verimli ve akıllıca kullanmalıdır. Büyüme rakamlarının Türkiye’nin orta vadeli hedeflerini koruduğu bu dönemde, yapısal reformlarla birlikte reel sektöre ağırlık verilmeli, üretimi ve ihracatımızı arttırmalıyız. Bunun için reel sektörün uluslararası rekabet gücünün arttırılması, üzerindeki yüklerin azaltılması, girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerekmektedir. Burada önemli olan ekonominin dinamizminin artmasıdır. Ekonomideki oluşabilecek bir durağanlığın önüne geçmek için, özellikle Anadolu reel sektörünün ihtiyaç duyduğu finansmana ucuz ulaşması sağlanmalı, gerektiğinde devlet imkanları devreye girmelidir” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA