• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Tarım fuarı açıldı
16 Mart 2011 Çarşamba 15:13

Konya Tarım fuarı açıldı

Konya 9. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, ilk gün çiftçilerden yoğun ilgi gördü.
Konya 9. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, ilk gün çiftçilerden yoğun ilgi gördü.
     Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, KTO-Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezindeki açılış töreninde, Türkiye'de her yıl tarım sektörünü ilgilendiren yaklaşık 50 fuarın düzenlendiğini söyledi.
     Tüyap çatısı altında geçen yıl Türkiye genelinde düzenlenen tarım fuarlarında bin 319 katılımcının, Türkiye'nin tüm illerinden ve yurt dışından gelen 522 bin ziyaretçiyle buluştuğunu ifade eden Ersözlü, ziyaretçi sayısında bir önceki yıla göre yüzde 20'lik bir artışın yaşandığını belirtti.
     Ersözlü, bu yılda büyümeyi sürdüreceklerini, Tüyap tarım fuarlarında 2011 yılında bin 600 katılımcıyı, 600 bin ziyaretçiyle buluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.
     Tarım fuarları arasında Konya 9. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın çok önemli olduğunu ve marka haline geldiğini dile getiren Ersözlü, şunları kaydetti:
     ''Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 50 büyüyerek kapalı ve açık alan olmak üzere 9 ayrı salonda, 500 firma ve temsilciliği bin 200 markasını sergileyecek. Konya Tarım Fuarı, sektörün gururu olmaya devam ediyor. Bu yıl 9 salonda, fiziki alanı da zorlayarak katılımcılara yer sunduk. Buna rağmen fuarda yer veremediğimiz firmalar oldu. 2012 yılı fuarı için şimdiden yüzde 70'lik bir doluluğa ulaştık. Geçtiğimiz yıl 155 bin ziyaretçinin gezdiği fuara, bu yıl 170 bin ziyaretçi bekliyoruz. Tanıtım için İtalya ve Fransa'daki uluslararası fuarlarda stant açtık. Yapılan tanıtımlar sayesinde ABD, İtalya, İspanya, Hollanda, Belçika ve Almanya'dan bu yıl ilk kez fuara direk katılımlar gerçekleşti. Bu çok önemli.''
     Ersözlü, Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Derneği (TARMAKBİR) ile Konya Tarım İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirdikleri fuarın 5 gün açık kalacağını sözlerine ekledi.
     TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ayar da dünyada tarım makinelerine ihtiyacın çok ciddi şekilde arttığını, Türkiye'de bu alanda önemli yatırımların yapıldığını belirtti.
     Sektörün temsilcisi olarak Türkiye'nin bu alanda geleceğinin parlak olduğunu bildiren Ayar, böylesine önemli bir fuara katkıda bulunan herkesi kutladığını ifade etti.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın yaptığı konuşmalarının ardında açılış yapıldı, protokol üyeleri stantları gezdi.
     Fuarda, yerli ve yabancı çok sayıda traktör markası, tarım makineleri, tohumlar ve çok çeşitli tarım ürünleri görücüye çıktı. En fazla ilgiyi, çeşitli beygir güçlerine sahip traktörler görüyor. Fuar, ilk gün çiftçilerden yoğun ilgi gördü.
     Girişin ücretsiz olduğu fuar, 16-19 Mart tarihleri arasında 09.30-18.00, 20 Mart'ta ise 09.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA