• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya - Suriye dostluk köprüsü genişliyor
25 Mart 2010 Perşembe 12:46

Konya - Suriye dostluk köprüsü genişliyor

Suriyeli heyet Konya Kent Bilgi Sistemi'ni inceledi.

Suriye Hükümeti Yerel Yönetimler Modernizasyon Programı Sorumlusu Ahmed Al-Sheikh Hassan ve Suriye Yerel Yönetimlerden Sorumlu Bakanlık Yöneticisi Nesrin Belal başkanlığında Konya'ya gelen heyet, Büyükşehir Belediyesi Kent Bilgi Sistemi'ni inceleyerek Başkan Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

Heyette Hassan ve Belal ile birlikte; Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık E-Devlet Danışma Grubu Başkanı Dr. Ramazan Altınok, Suriye'nin Halep, Lazkiye, Tartus ve Humus Belediyelerinin yöneticileri, Suriye Hükümeti Bilgi Teknolojileri yöneticileri ile Suriye Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü yetkilileri yer aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın dinamik bir şehir olduğunu belirterek, şehirde yapılan yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdi. Konya'nın tarihte Türk-İslam dünyasının en önemli üç şehrinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Diğer önemli bir önemli şehir de Şam'dır. O dönemde de Konya ile Şam arasında yakın bağlar vardır. Şimdiki çabamız da şehrimizi tarihteki güçlü konumuna tekrar getirmektir” dedi.

Belediyeciliği fiziki, sosyal ve kültürel sac ayağı üzerinde değerlendirdiklerini, Kent Bilgi Sistemi'nin kurulması ile bilgiye dayalı belediyeciliğin de bunlara eklendiğini kaydeden Başkan Akyürek, dünya şehirleri ile yarışabilmek için mutlaka bilgiye hakim olmak gerektiğinin altını çizdi. Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek heyete Türkçe, İngilizce ve Arapça Mesnevi ile Konya Kitabı hediye ederken; Suriye Yerel Yönetimler Modernizasyon Programı Sorumlusu Ahmed Al-Sheikh Hassan da Başkan Akyürek'e Suriye'yi simgeleyen çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi Kent Bilgi Sistemi'nde incelemelerde bulunan heyete Meclis Salonu'nda sunum yapıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA