• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya STKlarından “Afrin” açıklaması
22 Ocak 2018 Pazartesi 16:53

Konya STK'larından “Afrin” açıklaması

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Afrin'de düzenlenen "Zeytin Dalı Operasyonu" hakkında basın açıklaması yaptı

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ülkemiz için tehdit oluşturan Suriye’nin Afrin bölgesine; TSK’leri; huzur ve  barışın tesisi için ve o bölge insanın kendi topraklarında güven içinde yaşaması maksadıyla “ZEYTİN DALI” Operasyonunu 20 ocak 2018 tarihi itibari ile başlatmıştır.

Şu bilinmelidir ki Hiç kimse İslam coğrafyasının huzur ve güvenliği davasından büyük ve üstün değildir. ABD. ve onun işbirlikçileri; İşlerine geldi mi çıkarlarına uygun olduğunda  her yapılanı güzel ve doğru bulanlar, Ülkemiz devreye girdiğinde  her şey zora giriyor diyenler, bizim muhatabımız değildir.

Daha Harekat başlamadan; yani 5 gün evvel ABD'nin 1000'e yakın PKK'lı haini Tel Abyad'a naklettiği haberi alınmıştır. Suriye'nin kuzeyindeki ağır sorunların müsebbibi ABD ve Kanlı müttefikler ise  DAİŞ,PYD,VE  PKK'dan müteşekkildir.

Afrin; geçen yıl oldu bitti ile PYD tarafından kontrol altına alınmış ve Ülkemize yönelen tehditleri artarak devam ederken ABD 3.000 civarında tır ile silah sevki yatını yaparak kimin yanında olduğunu göstermiştir. bu nedenle gelinen süreç ve alınan operasyon kararını Konya Sivil Toplum Kuruluşları platformu olarak sonuna kadar destekliyoruz.

Afrin'de, Menbiç de terör devletinin provaları yapılmaktadır. Amanos Dağları Afrin'e açılan penceredir, bu tarihe kadar hain ve kanlı eylemlerini anılan bölge den gerçekleştirmişlerdir. Halep'in bu ilçesi terörizmin esaretinden kurtarılırsa Suriye'nin kuzeyin de hainlerin barınma ihtimali kalmayacaktır.

Zeytin Dalı Harekatını gerçekleştirmeye başlayan TSK askeri harekatı yıldırım gibi hainlerin tepesine inmiş ve devam etmektedir. Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanmaya başlamış ve  Artık söz bitmiş hareket aşamasına geçilmiştir. Sivillerin zarar görmemesi için azami dikkat ve hassasiyet gösterilmiş gösterilmeye de devam etmektedir. Artık terör örgütü PYD-PKK'ya Afrin'in tabut, Münbiç'in mezar olması için operasyonu sonuna kadar destekliyoruz.

Türkiye artık  tüm dünyanın dikkatini Afrin'e çekmeyi başarmıştır. ABD Dışişleri Bakanı Türkiye'nin kaygılarına kulak verdiklerini açıklamak durumunda kalmış tır. Madem yakın işbirliği diyorsunuz o zaman ne arıyorsunuz. Hem Türkiye ile stratejik ortak olup hem de PYD-PKK-YPG ile ortaklık kurmak cinayet ve  ihanettir. Türk milleti bu tuzağa düşmeyecektir, kuzeyden güneye yani akdenize ulaşma hedefi olan koridor açma hesapları artık bozulmuştur.

ABD verdiği hiçbir sözde durmamıştır. En son olarak sözde Kuzey Ordusu'nu kurmaya kalkarak bardağı taşırmıştır. Türkiye'nin teröristleri yakaladıkları yerde imha etmesi ertelenemez bir görevdir. İnancımız odur ki Afrin’de hiçbir terör unsuru kalmadan harekat devam edecektir. Bundan kaçış ve  kurtuluş yoktur.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak İslam coğrafyası huzur ve barışa kavuşana kadar, Suriye esas ve gerçek sahiplerine teslim edilene kadar bütün İslam ülkelerini, Türk devletlerini, ülke içindeki bütün stk’ları devletimizin yanında olmaya davet ediyoruz..

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA