• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya STKları depremzedeler için hazır
21 Kasım 2011 Pazartesi 15:19

Konya STK'ları depremzedeler için hazır

Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, Konya'ya gelen Vanlı depremzedeleri misafir edebileceklerini söyledi.
Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, Konya'ya gelen Vanlı depremzedeleri misafir edebileceklerini söyledi.
Selvi, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamada, deprem bölgesine çadır kent, konteynır ve prefabrik ev gönderme, gıda, sağlık, giyecek ve ihtiyaç malzemesi taşıma hususunda desteklerin devam etmesi gerektiğini bildirdi.
 
Zorunlu kalıcılığa gereksinimi olmayan aileleri Konya'ya davet ettiklerini açıklayan Selvi, ''Konya'ya gelen tüm Vanlılar dilediği kadar misafirimizdir. Öğrenciler hangi okullara kayıt olabilecekse muadili olan okulda öğrenimini sürdürmesini istiyor, tüm masraflarının Konya STK'ları tarafından karşılanacağını duyuruyoruz'' dedi.
 
Eğitimin asla ertelenemeyeceğini vurgulayan Selvi, şunları kaydetti:
 
''İhmaller ileride çok önemli kayıplara neden olabilir. Kimse bu vebalin altında kalmamalıdır. Aileler ise ev halkı ile birlikte gelebilirler ve misafirimiz olabilirler. Kalacakları mekanlar ve ihtiyaçları Konya STK'larca karşılanacaktır. Öğrenci irtibat için TİMAV ve Büyük Anadolu Vakfı'na müracaat edilmelidir. Aileler irtibat için Ribat Eğitim Vakfı ve Ravza Eğitim Vakfı'na müracaat etmelidir. Konyalı hemşehrilerimiz, ihtiyaç fazlası olan ev eşyalarını misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Ravza Eğitim Vakfı ve Ribat Eğitim Vakfı'na intikal ettirmelerini rica ediyoruz.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA