• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya SMMMO’da Bİlirkişilik Temel Eğitim programları başladı
20 Ekim 2017 Cuma 13:51

Konya SMMMO’da Bİlirkişilik Temel Eğitim programları başladı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO)'nda "Bilirkişilik Temel Eğitimi" 1. grup eğitim programlarına başlandı.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO)'nda "Bilirkişilik Temel Eğitimi" 1. grup eğitim programlarına başlandı.

Bilirkişilik Temel Eğitimi vermek için T.C. Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından yetkilendirilen Konya SMMMO'da Bilirkişilik Temel Eğitimi 1. grup eğitim programları başladı.

Bilirkişiler ile bir araya gelen Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek yaptığı açıklamada, "Bildiğiniz üzere; bilirkişilik müessesesi, hakimin uzman olmadığı konularda karar vermesine yardımcı olacak ve adaletin tecellisini hızlandıracak çok önemli bir kurumdur ve sağlıklı yargılama yapılması için çok büyük önem arz etmektedir. 6754 sayılı bilirkişilik kanunu kapsamında, "bilirkişilik yönetmeliği" 03/08/2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmeliğin yayımlanma amacı; bilirkişiliğe başvuru ve kabul şartlarının tespit edilmesi ile bilirkişilerin nitelikleri, mesleki donanımlarının arttırılması, uymaları gereken temel ve etik ilkeler olarak belirlenmiştir. Bu yönetmeliğe göre; adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için, bilirkişilik yapacak kişilere "bilirkişilik temel eğitimi" alma ve sertifika sahibi olma zorunluluğu getirildi. 5 yıllık mesleki kıdeme sahip kişilerin katılabileceği bu eğitimlerin sonrasında yetki belgesi almış bilirkişiler, adli ve idari yargı komisyon başkanlıklarının ilanında belirtilen tarihlerde bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabileceklerdir. Bu temel eğitimi almayanlar, bilirkişilik alanı ne olursa olsun bundan sonra bilirkişilik yapamayacaklar. Bilirkişilik yönetmeliği kapsamında odamız bilirkişilik temel eğitimi vermeye yetkili kuruluşlar arasında yer aldı. Odamız hizmet binasında devam edecek olan eğitimlerimizin teorik kısmı alanında uzman hukukçular tarafından, uygulama kısmı ise bilirkişilik alanında uzmanlaşmış mali müşavirler tarafından verilecektir. Birinci grubunu bugun başlatmış olduğumuz bilirkişilik temel eğitim programlarımızın siz değerli katılımcılara, yargı sistemine ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Konuşmanın ardından eğitimlerine geçildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA