• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya SMMM Odasından, üyelere seminer düzenledi
19 Nisan 2018 Perşembe 12:41

Konya SMMM Odasından, üyelere seminer düzenledi

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında (SMMMO) düzenlenen seminerde, üyeler E-Serbest Meslek Makbuzu, E-Müstahsil Makbuzu, E-İrsaliye gibi yeni regülasyonlar hakkında bilgilendirildi.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında (SMMMO) düzenlenen seminerde, üyeler E-Serbest Meslek Makbuzu, E-Müstahsil Makbuzu, E-İrsaliye gibi yeni regülasyonlar hakkında bilgilendirildi.

Seminerde konuşan Konya SMMM Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, konuşmasının başında "Mayıs ayında yapacağımız Yaza İlk Adım Eğitim Semineri ile hem yoğun iş tempomuzdan biraz uzaklaşıp dinlenmiş olacağız hem de meslektaşlarımız ile bir arada olarak hasbihal etme imkanı bulacağız" diyerek oda olarak düzenleyecekleri etkinliklere üyeleri davet etti. Konuşmasında yeni yapılan düzenlemeye dikkat çeken Başkan Özselek, "Mart ayından itibaren prim bildirgelerinde eksik gün bildirimleri nedenlerinin aylık prim ve hizmet belgesinde ve prim hizmet beyannamesinde belirtilmesi yeterli olacaktır" diyerek eksik çalışmaya ilişkin belgelerin ilgili ay içerisinde düzenleneceğini ancak kuruma verilmeyeceğini belirtti. Sürekli değişen mevzuatlarla alakalı Mart ve Nisan aylarında çok sık bir araya geldiklerini belirten Özselek, dijitalleşen dünyaya ayak uydurabilmek için düzenledikleri seminer ile üyelerinin elektronik ortamlardan gönderilecek belgeler hakkında bilgi edinmeleri için eğitimler verdiklerini belirtti.

Açılış konuşmalarının sonunda E-Dönüşüm Uzmanı Kenan Açıkelli, elektronik ortamda gönderilen yeni regülasyonlar hakkında üyeleri bilgilendirerek, muhasebecilikte yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Açıkelli yeni yılda elektronik evraklara geçişlerin zorunlu olacağının altını çizdi. Ardından E-Defter gönderiminde dikkat edilecek hususlar E-Dönüşüm Uzmanları Uğur Özden ve Elif Ekiciler tarafından anlatılarak, Konya SMMMO üye ve stajyerleri bilgilendirildi.

İHA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA