• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Şekerin habitat sahasına büyük ilgi
20 Haziran 2012 Çarşamba 12:51

Konya Şeker'in habitat sahasına büyük ilgi

Çölleşme ile Mücadelede Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü konulu uluslararası eğitim programı çerçevesinde Konyaya gelen Orman ve Su İşleri Bakanlığı, TC Başbakanlık Türk İşbirliği ve...
“Çölleşme ile Mücadelede Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü” konulu uluslararası eğitim programı çerçevesinde Konya’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanlığı, TC Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Sekreterliği (UNCCD) yetkilileri, Konya Şeker tarafından Ağabeyli mevkiinde oluşturulan TORKU Ormanı’nı gezdiler.

Konya-Ankara Karayolu üzerinde bulunan TORKU Ağabeyli Ormanı’nda misafirleri AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ve İlhan Yerlikaya ile birlikte Konya Şeker Genel Müdürü Yavuz Erence karşıladı. Heyetin başkanlığını yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ile Mücadele Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara, heyet olarak Konya’da bulunan sivil toplum kuruluşlarının ağaçlandırmaya yönelik çalışmalarını yerinde görmek için bir gezi düzenlediklerini belirterek, Konya Şeker’in TORKU Ormanları’nın adını sıkça duyduklarını söyledi. Gözükara, Konya Şeker Genel Müdürü Yavuz Erence’den ağaçlandırmayla ilgili bilgi aldıktan sonra kısa bir değerlendirme yaparak, Konya Şeker’in ağaçlandırmayla ilgili faaliyetlerini örnek gösterdiklerini vurguladı.

Çölleşme ile Mücadele Genel Müdürlüğü’nce STK’ların ağaçlandırmadaki faaliyetlerinin tartışılması için sempozyum düzenlediklerini ve programın arazi ayağını ise Konya’nın oluşturduğunu ifade ederek, “Konya’yı seçmemizin sebebi, bildiğiniz gibi yarı kurak bir iklimde olması, yağışların dağılışının yıllara göre, mevsimlere göre değişik olması ve iklimden olumsuz yönde etkilenmesinden dolayıdır. Burada yapılan ağaçlandırma çalışmalarını, kurak alanda yapılan ağaçlandırma çalışmalarını kendilerine göstermek istedik. STK’lar ile yaptığımız bu program çerçevesinde Konya Şeker’in de çevreye duyarlı bir kurum olduğunu biliyoruz. Bu çerçeve içinde bulunduğumuz süreçte küresel ısınma ile iklim değişikliğinin yoğun yaşandığı, iklimlerin değiştiği bir süreçte bunun çözümünün de ormanlaştırma ve yeşil dokunun artırılmasından geçmesidir. Bu kapsamda da Konya Şeker’in yapmış olduğu çok güzel uygulamalar var. Bakanlık olarak bu uygulamalarda birlikte hareket ediyoruz” dedi.

“Konya Şeker’i tebrik ediyoruz” diyen Genel Müdür Yardımcısı Gözü kara, “İçinde bulunduğumuz süreçte bu kadar olumsuzluğun yaşandığı dünyada yeşil dokuların tahrip edildiği, küresel ısınmanın hissedildiği bir çağda  buraya emek ve para aktarmaları, buna gönül vermeleri dolayısıyla kendilerini tebrik ediyorum ve dünya insanlığı için yapılacak en güzel hizmet olduğunu söylüyorum. Konya Şeker ailesine, başta ağaçlandırmanın mimarı olan Pankobirlik Genel Başkanı sayın Recep Konuk beye, Konya Şeker yönetim kurulu başkanı ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Konya Şeker gerçekten bir örnek kuruluşumuz, sivil toplum kuruluşumuz. Ağaçlandırma ve çevreye saygı anlamında önde giden kuruluşlarımızdan birisidir” diye konuştu.

Dünya çölleşme Haftası nedeniyle özellikle Afrika’dan, Orta Asya’dan, Doğu Akdeniz’den (STK)Sivil Toplum Kuruluşları ile daha önceden planlanmış 23 ülkeden katılan 30’un üzerinde sivil toplum kuruluşu temsilcisi geziye katıldı.  Konya Şeker’in TORKU Ağabeyli Ormanı’nda oluşturduğu ve içerisinde kızıl geyikler, arılar, çeşitli türde kuşların da bulunduğu Habitat sahasını gezen heyet mini de olsa doğal hayatın canlanması için emek verilen Habitat Sahası’na çok ilgi gösterdiler ve yeni doğan yavru geyiği de bir süre sevdiler.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA