• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Şekerden üreticiye motorin desteği
31 Mayıs 2010 Pazartesi 10:14

Konya Şeker'den üreticiye motorin desteği

Konya Şeker üreticinin yüzünü güldürdü.
Ülke tarımının kalkınmasında ve tarımsal sanayinin gelişmesinde öncü ve örnek bir rol üstlenen Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk önderliğindeki Konya Şeker, ülke ve bölge tarımında sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla bir yandan üretim yapıyor, öte yandan ürettiriyor, diğer yandan da üreticilerin yaşam standartlarının yükselmesi için onlara destek veriyor.
 
Son 10 yıldır verdiği ayni ve nakdi avans destekleri ile ağır piyasa koşulları karşısında üretimin ve üreticinin en büyük teminatı olan, yaptığı desteklerle üreticileri tefecilere muhtaç etmeden her zaman üretenin yanında yer alan Konya Şeker, son yıllardaki geleneğini bozmadı ve yine gününden önce yaptığı avans destekleriyle üreticilerin yüzünü güldürdü.

Konya Şeker, tohum, gübre gibi desteklerin yanı sıra bugünden(Pazartesi) itibaren üreticilere yaklaşık 17.5 milyon lira tutarında, 5.8 milyon litrelik motorin dağıtımını gerçekleştiriyor.

Üreticilere motorin desteği verilmesiyle ilgili açıklamada bulunan Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, tarımsal üretimde sürekliliğin sağlanabilmesinin ilk koşulu üreticinin desteklenmesidir derken, Konya Şeker’in bunu değişmez bir öncelik kabul ettiğini söyledi.
 
Konuk, “ülke ekonomisinin istikrarının teminatlarından biri tarım sektörüdür. Tarım sektörünün ülkemiz ekonomisine daha çok katkı vererek refah üretmesi, sektörün kalkınması ve tarımsal sanayinin gelişmesi ise tarımsal üretimin sürmesine bağlıdır. Konya Şeker olarak gerek tarımsal sanayide gerekse tarımın her alanında faaliyet gösterirken, tarımsal üretimin sürekliliğini sağlamak için üreticilerimizi de desteksiz bırakmıyoruz. Yaptığımız her destek üretimin artmasına yöneliktir. Biz hem üretim yapıyoruz, hem ürettiriyoruz, hem devletimize karşı yükümlülüklerimizi yerine getiriyor, hem de ürettiğimiz katma değer ile ülke ekonomisine de katkı veriyoruz” dedi.

Gelişmiş ülkelerde tarımın desteklendiğini ifade eden Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk şunları söyledi;“Tarım sektöründe gelişmiş ekonomilerle rekabet etmek istiyorsak bunun ön koşulu üreticinin ve üretimin desteklenmesidir. Biz Konya Şeker olarak bugüne kadar üreticilerimizi sahipsiz bırakmadık ve sürekli olarak onlara her türlü desteği ve katkıyı verdik. Bizim desteğimiz tohum tarlaya atılmadan başlıyor ve hasattan sonra da devam ediyor. Biz üreticiyi desteklemenin, üretime sahip çıkmak anlamına geldiğini idrak etmiş bir şirketiz. Bunun neticesinde de Konya Şeker hinterlandında bir yandan tarımsal üretim çeşidi ve hacmi sürekli artarken, öte yandan da yapılan yatırımlarla tarımsal sanayinin gelişmesine katkı veriyor, doğrudan ve dolaylı istihdamı istikrarlı bir şekilde arttırıyoruz. Ülke ekonomisine katkı yaparken, ürettiğimiz katma değerle çiftçi refahının yükselmesine hizmet ediyoruz. Yani sözün özü hem ürettik, hem ürettirdik, hem destekledik, hem de ürettiğimiz katma değerle refah dağıttık.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA