• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Şeker yaraları sarıyor
13 Temmuz 2010 Salı 16:20

Konya Şeker yaraları sarıyor

Hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte Konya Ovasında baş gösteren yağışların etkili olması sonucu meydana gelen sel ve dolu zararları sebebiyle

 

Hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte Konya Ovası’nda baş gösteren yağışların etkili olması sonucu meydana gelen sel ve dolu zararları sebebiyle hububatta istediği verimi alamayan üreticilerin imdadına yine Konya Şeker yetişti. Yaklaşık bir ay önce 24.5 milyon liralık nakdi avans katkısı vererek üreticilerin hasat öncesi yüzlerinin gülmesini sağlayan Konya Şeker, bugün de 24.5 milyon liralık destekle zarar eden üreticilerin yaralarını sarmayı sürdürüyor.

Sel ve dolu vurması sonucu hububat ekili alanlardaki verimin azalmasını ve üreticilerin zor durumda kalmasını dikkate alan Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, doğal afet sonucu zarar eden üreticilere sahip çıkmanın bir çiftçi kuruluşu olan Konya Şeker’in sosyal sorumluluk alanına girdiğini belirtti. Konuk, “Konya Şeker olarak üreticilerimizin iyi ve kötü günlerinde hep yanlarında olduk. Üreticilerimizin hiçbir zaman mağdur olmasına göz yummadık. Bu yılki yağışların çokluğu zaman zaman birçok bölgemizde sel ve doluya yol açmıştır. Bundan da üreticilerimizin pek çoğu zarar görmüştür. Bir yıl boyunca tarlasına ektiği hububatın gözüne bakan ve geçimini de bundan temin eden üreticilerimizin biraz olsun mağduriyetlerini gidermek amacıyla nakdi avans desteği kararını bugün itibariyle hayata geçirdik” dedi.

Konya Şeker’in bir üretici kuruluşu olduğunun altını çizen ve tabana yayılmış sermayenin en güzel modelinin oluştuğu bir kurumun ülkesine kazandırdığı tarımsal sanayi yatırımlarının yanında devletine de katkısını sürdürdüğünü bildiren Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, “Burada esas olan üretimin sürdürebilirliğini sağlamak, üretimle birlikte tarımsal sanayi yatırımlarını yapmak ve aynı zamanda da ülke ekonomisine katkı vermektir. Konya Şeker bu özelliği ile bir model olmuştur. Pek çok ülke de Konya Şeker modelinden yararlanmak amacıyla ziyaretler yapmaktadır. Biz bu gücümüzü üreticilerimizden alıyoruz. Onlardan aldığımız bu gücü de onların dar günlerinde yanlarında yer almak suretiyle gösteriyoruz. Toprağın üretime, üretimin de berekete dönüşmesinin nimetlerini hep birlikte paylaşıyoruz. Yani, üreticilerimizden aldığımız güçle tarımsal sanayi yatırımı yaparak istihdam sağlıyoruz, üreticilere avans desteği vererek refah seviyelerinin yükselmesine katkı veriyoruz ve aynı zamanda da devletimize olan yükümlülüklerimizi yerine getirerek hazineyi destekliyoruz” diye konuştu.

-DESTEK 125.5 MİLYONA ULAŞTI-

Konya Şeker’in üreticilere olan desteğini artırarak devam ettirdiğini vurgulayan Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, 2010-2011 yılı kampanya döneminde üreticilere toplam 125.5 milyon liralık ayni ve nakdi destek verildiğini söyledi.

Konuk, 2010-2011 yılı kampanya dönemi içerisinde üreticilere verilen desteğin 53.7 milyon lirasının gübre, tohum, zirai ilaç, şeker, meyve fidanı ve süt ürünlerinden oluştuğunu, 71.7 milyon lirasını da ekim, motorin ve nakdi avansların oluşturduğunu belirtti. Bugün dağıtılan 24.5 milyon liralık avansla birlikte hem üreticiler rahat bir nefes aldı, hem de piyasanın canlanmasına katkı verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA