• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Şeker ve Microsoft Ortak sinerji oluşturuyor
09 Şubat 2012 Perşembe 16:10

Konya Şeker ve Microsoft Ortak sinerji oluşturuyor

Konyadaki şirketlerle ortak toplantılar düzenlemek üzere Konyada bulunan Microsoftun CEOsu ve beraberindeki heyet

Konya’daki şirketlerle ortak toplantılar düzenlemek üzere Konya’da bulunan Microsoft’un CEO’su ve beraberindeki heyet, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’u makamında ziyaret etti. Ziyarette, ortak işbirliklerinin oluşturulması konusunda fikir alış-verişi yapıldı.

Microsoft CEO’su Tamer Özmen, Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Çağan, Münir Kundakçı, Kobi Enerji İcra Kurulu Başkanı Ayhan Kaymaz ve Kobi Enerji Yönetim Kurulu Üyesi, Konya Çimento Beton Santralleri Genel Müdürü Ali Umur’u, Anadolu Birlik Holding CEO’su Hamdi Bağcı ile birlikte makamında ağırlayan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Microsoft’un yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuk, iki şirketin üreteceği katma değerle insanlığa nasıl bir katkı vereceği noktasında ortak sinerjiler oluşturulacak işbirliklerine açık olduklarını söyledi.

Konya Şeker’le ve ülke tarımıyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Gıda güvenliği ve stratejisinde temel teşkil eden ülkenin zirai verimliliğinde coğrafyanın bize bahşettiği üstünlükler var” diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Mesela, dünyada 12 bin endemik çeşit var ve bunun bütün Avrupa Kıta’sında sayısı 2500 iken, biz de bu rakam 3900, 4 bine yakın.  Yani bu şu anlama geliyor; Siz gıda da ekvator kuşağında yetişen ürünler dışında neyi üretecekseniz tamamını bu coğrafyada üretebilirsiniz.   Böylesine müthiş bir alt yapı var. İşte bu kurum tam olarak ülkenin bu potansiyelinin açığa çıkarılmasını, ülkemize katma değer olarak dönüştürülmesini, özellikle burada üretilen ürünlerin markalaşmasını ve dünyadaki pazarda yerini almada çok önemli görevler ifa eden bir kuruluştur diyebiliriz.

Ayrıca Konya Şeker’in bir diğer özelliği de;  ürettiği katma değerini kendi tabanı ile paylaşıyor olmasıdır. Yani tabanla tavan arasındaki gelir açıklığının daraltılmasında çok önemli bir görevi de ifa ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim.  

Biz düne kadar yerel hatta il düzeyinde bir firma iken bugün Türkiye çapında, hatta küresel oyuncu olma yolunda dünya ile yeni birliktelikler kuran, dünyayla karşılıklı teknoloji ve bilgi transferinde de ürünlerini geliştiren, insanlarımızın zenginliğine zenginlik katma noktasında büyük bir gayret ve çabanın içerisindeyiz. Zaten son 10 yılda geldiği nokta da bunun en güzel göstergesidir. Bugün Konya Şeker son 10 yılda yaklaşık 2012 yılı sonu itibariyle 1 milyar dolarlık yatırımı da tamamlamış olacaktır.”

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, ülkemizin yarınlarda gıda ile ilgili stratejik üstünlüğünün oluşturulmasında çok önemli görevleri yerine getirdiğini ve gıdada zincirin tüm halkalarına sahip bir şirket olduklarını vurguladı ve, “Yani tohumla başlayan, sulama sistemleri ile devam eden,  sonra bunun zirai faaliyetlerini çok nitelikli olarak sağlayan, buradaki üretimi sanayi ürününe dönüştüren sonra o’nu katma değerli hale getirerek Pazar ve kabiliyetleri ile birlikte bu zincirin bütün halkalarında olan bir şirketiz.  Dolayısıyla hem gıda güvenliğini, hem ürünlerin değerli hale getirilmesi, hem de Üretimin sürdürülebilirliği noktasında çok önemli görevleri ifa ettiğini rahatlıkla ifade edebilirim” diye konuştu.

 

“Türkiye’deki başarınızı biliyorum. Dışarıdaki çalışmalarınıza baktım çok mutlu oldum. Ancak sizden beklentim şudur” diyen Recep Konuk konuşmasını şöyle tamamladı;

“Bu birikiminizi kullanmada elbette şirket endeksli kaygılarınız olacaktır.  Bu iş hayatının bir zorunluluğudur.   Orada çalışıyorsunuz, oranın menfaatleri için elbette gayret göstereceksiniz.  Ama benim istediğim bu gayreti diğer kurum ve birimlerle birlikte koordine ederek hem kazandığınız hem de kazandırdığınız bir aralıkta olmalı. Sizler büyürken beraber olduğunuz firmaları da büyüterek yani, birlikte büyüyerek yeni sinerjilerde oluşturabileceğimizi düşünüyorum. Tekniğinizin bizim birçok ilgili alanda kullanıldığına vakıf olmuşunuzdur. Bundan sonrasında ne yapılabilir, inşallah önümüzdeki günlerde bunu istişare edelim. Birlikle çalışalım, birlikte yeni katma değerler üretelim. O zaman bu ziyaretler anlamlanır.  Yoksa hoş geldiniz, güle güle olur.”

Microsoft CEO’su Tamer Özmen’de ziyarette yaptığı konuşmada, “Konya Şeker, sizin getirdiğiniz vizyon ve icraatlardan dolayı Türkiye’de çok farklı bir yerde.” diyerek şunları söyledi;

“Biz bugüne kadar bu sektörlere odaklanmadık, bankalara gittik, İstanbul’da ki şirketlere gittik. Bizim bu anlamda ilk önemli toplantımız sizlerle.  Burada, sizin şirketiniz üzerinden bir başarı hikayesi yaratabilirsek bunu Türkiye’nin projesi yapma şansımız var. Burada yakalanan başarı Türkiye’deki tarımı ve ekosistemi geliştirebilir.   İzninizle ben döner dönmez ne yapabiliriz araştırmasını yapmak istiyorum. Yaptığımız her yatırımı da inşallah memlekete çok iyi geri dönüşüm getiren bir proje haline getirirsek bizi başka bir şey memnun edemez. Verimli bir görüşme oldu, ayırdığınız zaman için teşekkür ederim.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA