• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Şeker modelini Kazakistan’a götüreceğiz
18 Haziran 2010 Cuma 18:10

Konya Şeker modelini Kazakistan’a götüreceğiz

Kazakistan Konya Fahri Konsolosu ve aynı zamanda Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı olan Recep Konukla bir süre sohbet eden Güney Kazakistan Valisi Askar Mırz

Güney Kazakistan Valisi ve işadamlarından oluşan kalabalık bir Kazak heyeti, Kazakistan Konya Fahri Konsolosu ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’u ziyaret etti. Kazakistan Ankara Büyükelçisi Baghdad Amreyev’in de bulunduğu heyet bir dizi ziyaretlerin ardından Kazakistan Konya Fahri Konsolosluğu’na geldi ve burada Fahri Konsolos Recep Konuk’la bir süre görüştü.

 

Kazakistan Konya Fahri Konsolosu ve aynı zamanda Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı olan Recep Konuk’la bir süre sohbet eden Güney Kazakistan Valisi Askar Mırzahmetov, Kazakistan Konya Fahri Konsolosu olan Recep Konuk’la iki ülke arasında ticari, sanayi ve tarımsal alanda güzel işler yapacaklarını söyledi. Vali Mırzahmetov, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un Fahri Konsolos olarak belirlenmesinin çok isabetli bir karar olduğunu belirterek, “Sayın Konuk’la iki ülkenin karşılıklı yararına olacak güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Sayın Konuk, kendi ülkesinde çok güzel tarımsal sanayi yatırımları yapmış, tecrübeli ve deneyimli bir kişiliğe sahip. Fahri Konsolos olarak iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine de kısa zamanda çok büyük ciddi katkılar vermiştir” dedi.

 

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’a Kazakistan’ın yöresel kıyafetlerini giydiren Güney Kazakistan Valisi Askar Mırzahmetov ve beraberindeki heyete, AB Holding ve Konya Şeker’in yatırımlarını içeren bir sunum yapıldı. Sunumu büyük bir dikkatle dinleyen Güney Kazakistan Valisi Mırzahmetov, Türk tarımına ve tarımsal sanayiye ciddi anlamda katkı veren Konya Şeker’i model olarak alacaklarını ve burada yaptıklarını Kazakistan’da da uygulamaya koyacaklarını belirterek, “İki ülke arasında ciddi anlamda bir işbirliğine ihtiyacımız var. Konya Şeker gibi tabana yayılmış sermaye modelini Kazakistan’da yapabilirsek, ülkemizde büyük bir eksikliği gidermiş olacağız. Sayın Konya Fahri Konsolosumuz Recep Konuk’la hem ticari, hem sanayi, hem de tarımsal anlamda iyi ve güzel işler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

Kazakistan Fahri Konsolosu, Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk ise başta Güney Kazakistan Valisi Askar Mırzahmetov ile Ankara Büyükelçisi Baghdad Amreyev ve Kazakistanlı işadamlarından oluşan heyeti Konya ve Konya Şeker’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Konuk, kardeş iki ülke arasındaki her türlü işbirliğinin geliştirilmesine büyük katkı vereceklerini ve bu işbirliğinin ilk adımı olan Konya ile Çimkent’in kardeş şehir olmasından da büyük onur duyduğunu belirterek, “Biz kardeş iki ülke olarak ekonomik anlamda gücümüzü birleştirip büyük başarılara imza atabilmeliyiz. Biz, bugün dünya ile rekabet edecek bir yapıyı Konya Şeker’de gerçekleştirdik. Dünyanın dört bir yanından gelen heyetlerin gıpta ile izlediği tarımsal sanayi yatırımlarımızla onlarla rekabet edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bunu kardeş bir ülkede de geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA