• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Şeker mazot dağıtımına başladı
05 Mayıs 2012 Cumartesi 09:35

Konya Şeker mazot dağıtımına başladı

Konya Şeker A.Ş., üreticisinden gelen istek doğrultusunda motorin avansını 2 hafta öne alarak, 24 milyon TL tutarında 6 milyon litrelik mazot dağıtımına başladı.
Konya Şeker A.Ş., üreticisinden gelen istek doğrultusunda motorin avansını 2 hafta öne alarak, 24 milyon TL tutarında 6 milyon litrelik mazot dağıtımına başladı.
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, katıldığı bir televizyon programında üreticilerden gelen motorin avansının erkene alınması talebini karşılıksız bırakmadı. Üreticilerden gelen talebin yaşanan iklim koşulları nedeniyle haklılığına işaret eden Recep Konuk, motorin avansının erkene alınması konusunda kurum bürokratlarına canlı yayında talimat verdi ve Konya Şeker A.Ş. motorin avansını 2 hafta öne aldı. 24 milyon TL tutarındaki 6 milyon litrelik motorinin üreticiye dağıtımına başlandı.
Konuk açıklamasında, "Konya Şeker olarak üreticilerimize yaptığımız destekleri belirli bir standarda bağladık ve ona göre ödeme yapıyorduk. Ancak sıkıntıya düşen ve daralan üreticilerimiz için ödeme takvimimizi öne çekerek sorunlarına çözüm olduk. Üreticilerimizin daraldığı, sıkıntıda olduğu bir zamanda, yaşanan bu sıkıntıları görmezlikten gelemezdik. Onların yaşadığı probleme duyarsız kalamazdık. Biz üreticilerimizin üretimlerini sürdürmeleri adına, üretimin sürdürülebilirliğini sağlama adına buradayız.

Üreticilerimiz sıkıntılı bir dönem yaşarken bizim bu sıkıntılara veya sorunlara çözüm üretememe gibi bir lüksümüz yok. Üreticilerin darda olduğu her dönemde Konya Şeker gereken desteği dün üreticisine vermiştir ve bugün de yarın da vermeye devam edecektir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde dağıtımı gerçekleştirilen 61 milyon TL ayni avansın yanı sıra dağıtımına başlanan motorin desteğiyle birlikte üreticilere 2012-2013 yılı kampanya döneminin henüz başında 85 milyon liralık avans ödemesinin şimdiden yapılmış olduğu bildirildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA