• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Şeker bakış açımızı değiştirdi
24 Mayıs 2012 Perşembe 14:50

'Konya Şeker bakış açımızı değiştirdi'

Konya Şekere ait Çumra Şeker Kampusunu gezen Türk-İş ve Hak-İşe bağlı sendikaların Konya İl Temsilcileri ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, Çumra Kampusunda gördükleri yatırımlardan..
Konya Şeker’e ait Çumra Şeker Kampusu’nu gezen Türk-İş ve Hak-İş’e bağlı sendikaların Konya İl Temsilcileri ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, Çumra Kampusu’nda gördükleri yatırımlardan çok etkilendiler ve çarpıcı bir yorumda bulunarak, “ Biz Çumra Şeker’i duyuyorduk ve sadece kenarından geçerek görüyorduk. Basında ve televizyonda gördüğümüz kadarıyla tanıyorduk. Ama bugün, bu kampüsü gezdikten sonra bakış açımız, ufkumuz ve vizyonumuz değişti” dediler.
 
Türk-İş’e bağlı sendikalardan Şeker-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Kamil Çomak, Tes-İş Konya Şube Başkanı Behçet Şenbilir, Tarım-İş Sendikası Başkanı Abdulkadir Tamak, Koop-İş Sendikası Başkanı Rafet Durmaz, Yol-İş 2 Nolu Şube Başkanı Harun Büyükgülcü, Belediye-İş Başkanı İbrahim Koral ve Şeker-İş Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yüksel İlaslan ile Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Başkanı İsmail Yağcı ve sendikaların yönetim kurulu üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet, Çumra Şeker İdari ve Sosyal İşler Müdürü Dede Ülker eşliğinde Çumra Şeker Kampusu’nda bulunan tesisleri gezdiler.

Meram Kaşınhanı bölgesinde kurulan dünyanın en büyük Panagro Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi inşaatını gezerek, tesisle ilgili bilgi sahibi olan sendikacılar, daha sonra Taşağıl Angus Çiftliği’ndeki açık ve kapalı besi ahırlarını gördüler ve ardından da Torku Çikolata ile Sert Şekerleme ile Türkiye’nin en büyük kapasiteli Yem Tesisleri’ni gezdiler. Türkiye’de sektör olarak ilk ve tek olan topraklı ve topraksız seraları da gezen ziyaretçiler, seralarda yedikleri domatesler sayesinde çocukluk yıllarındaki domates tadını tattıklarını belirterek, özellikle seralarda yetişen muzlarla birlikte, Çumra Şeker Kampusu’ndaki tarımsal sanayi yatırımlarının bakış açılarını değiştirdiğini vurguladılar.
Sıvı Şeker Tesisleri, Etanol Tesisleri ve Çumra Şeker Fabrikası Tesisleri’ni de gezen sendika başkanları ve yöneticileri, Konya Şeker’de Türk işçisinin, üreticisinin, mühendisinin ve yöneticisinin gerçekten büyük yatırımlara imza attıklarını belirttiler.
YORUMLAR
bizimde
yorumsever
Recep Konuk Başkanımız bizimde kaderimizi değiştirdi para kazanır olduk destekler müthiş
212.174.172.2
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA