• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya şehidini uğurladı
05 Ekim 2012 Cuma 18:10

Konya şehidini uğurladı

Antalyada uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Konyalı polis memuru Abdullah Bülbül, memleketi olan Hüyük ilçesine bağlı Suludere köyünde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Antalya’da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Konyalı polis memuru Abdullah Bülbül, memleketi olan Hüyük ilçesine bağlı Suludere köyünde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polisin 4 yaşındaki oğlu, babasının cansız bedeninin yer aldığı tabutun üzerindeki fotoğrafa dokundu ve öptü.
Antalya’daki resmi törenin ardından memleketine uğurlanan şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutu Suludere köyünde önce baba evinin önüne getirildi. Burada babası, annesi, kardeşleri, eşi ve çocuklarından oluşan ailesi, şehit polis memuruyla son kez vedalaştı. Şehit polisin eşi Zehra Bülbül, bir yakınının kucağında olan 4 yaşındaki oğlu Tunahan’a, “Bak oğlum baban burada. Resmine bak… Ne kadar güzel değil mi?” diye seslenirken, ailesinin yanı sıra çevredekileri de duygulandırdı. Şehit eşi, daha sonra eşinin fotoğrafını sevip okşadı. Şehit polisin küçük oğlu Tunahan da, babasının cansız bedeninin yer aldığı tabutun üzerindeki fotoğrafa dokunup okşadı ve öptü.
Şehit polisin naaşı daha sonra araçtan indirilerek meslektaşlarının omuzunda cenaze namazının kılınacağı Yukarı Mahalle Camisi önüne getirildi. Buradaki törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı ve Hüseyin Üzülmez, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Hüyük Kaymakamı Yasin Yunak, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, ilçe ve belde belediye başkanları, şehit polisin yakınları, mesai arkadaşları ve sevenleri iştirak etti. İkindi namazına müteakip Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit polisin cenazesi, tekbir sesleri arasında köy mezarlığına kadar bir süre taşındı. Şehit polisin cenazesi omuzlarda taşınırken sağanak yağış başladı. Şehit polisin cenazesi köy mezarlığında defnedildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA