• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya sanayisinin gücü, BECERİ10la artacak
21 Şubat 2011 Pazartesi 14:52

Konya sanayisinin gücü, BECERİ'10'la artacak

Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya'nın 165 ülkeye ihracat gerçekleştiren sanayi alt yapısına sahip olduğunu, ancak tüm bu ilerlemelere rağmen nitelikli ...
     Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya'nın 165 ülkeye ihracat gerçekleştiren sanayi alt yapısına sahip olduğunu, ancak tüm bu ilerlemelere rağmen nitelikli eleman sorununun çözülemediğini belirtti.
     Konya sanayisinde yaşanan en önemli sorunların başında, beceri uyumsuzluğunun geldiğini kaydeden Büyükhelvacıgil, yaptığı yazılı açıklamada, Konya'nın bu sorunu aşması halinde önemli yeni başarılara imza atacağını vurguladı.
     Konya'nın önünde nitelikli eleman sorununu çözmek için çok ciddi bir fırsat olduğunu ifade eden Büyükhelvacıgil, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) ile Konya sanayisinin gücünün artacağını belirterek, şunları kaydetti:
     ''UMEM Beceri'10 Projesi işsizlik ve istihdam konusunda Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi. Konya'da proje kapsamında açılan kursların eğitimi başladı. Konya'da makine imalat sanayi ve otomotiv yan sanayi dünyaya üretim yapan bir konuma geldi. Bu sektörler Konya ihracatının yüzde 50'sini gerçekleştiriyor. Özellikle bu sektörlerde ihtiyaç duyulan tornacı, tesviyeci, hacim kalıpçı, elektrik ve ark kaynakçısı kurslarına kayıt yaptırmak için 25 Şubat Cuma gününe kadar başvuru yapılabilir. Kurslara 18-40 yaş arası, en az ilkokul mezunu, İşkur'a kayıtlı, ve açık işsizler
www.beceri10.org.tr adresinden başvurabilir.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA