• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya polisi yüzde 95 oranında başarılı
03 Ocak 2011 Pazartesi 11:41

Konya polisi yüzde 95 oranında başarılı

Konya'da işlenen cinayetlerde en çok yasak aşk olayları dikkat çekiyor

Konya'da son 1 yıl içerisinde 20 cinayet işlendi. Cinayet bürosu dedektifleri birbirinden ilginç ve karmaşık 19 cinayetin failini kısa sürede yakalayıp adalete teslim ederken, yılın son günlerinde işlenen ve cesedi yakılan bir kadının öldürülmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektiflerinin başarısı sayesinde cinayet olaylarında son yıllarda yaşanan düşüş devam ediyor. 2010 yılında meydana gelen 19 cinayet olayının karmaşıklığı ve kayıplardan çözülmesi en dikkat çekici yönleri oldu. Öte yandan, cinayet bürosu dedektifleri 2010 yılının son günlerinde öldürülüp, yakılan ve henüz kimliği belirlenemeyen 25 yaşlarındaki kadının cinayeti ile ilgili yoğun bir çalışma sürdürüyor. Konya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehirde meydana gelebilecek cinayet, yaralama, yağma ve benzeri suçların önüne geçebilmek için önleyici tedbirler alınması, olayların düşmesinin önemli bir nedeni olarak görülüyor.

CİNAYET ORANI YÜZDE 50 DÜŞTÜ
Konya kent merkezinde 2003 yılında 42, 2004'te 30, 2005'te 27, 2006'da 25, 2007'de 29, 2008'de 21, 2009'da 18 cinayetin işlendiği Konya'da 2010 yılında 20 cinayet olayı meydana geldi. Geçtiğimiz yıllarda işlenen cinayet olaylarının büyük bir bölümü gasp ve hırsızlık amacıyla meydana gelirken, bu yıl da benzer olaylar yaşandı. Ancak yasak aşk cinayetleri ile benzeri ilişkiler sonucu dünyaya gelen bebeklerin öldürülmesi daha çok dikkat çekti.

İKİ BEBEK YASAK AŞK KURBANI OLDU
2010 yılının Şubat ayında Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu önce yasak ilişkiyi ardından da cinayeti ortaya çıkardı. 4 çocuk babası Zekeriya K. (40) ile yanında çalıştırdığı tarım işçisi Hacer K. (24) arasında yaşanan yasak ilişkiden bir bebek dünyaya geldi. Bebeği hastaneden alan aşıklar, boş bir arazide öldürüp araziye gömdüler ancak dedektifler cinayeti ortaya çıkarmayı başardı. Yakalanan aşıklar hakkında müebbet hapisle açılan ceza davası devam ediyor.

İkinci bebek cinayeti Mart ayında Konya Cinayet Bürosu dedektiflerinin kayıp bebek araştırması sonucu ortaya çıktı. Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne 2009 yılının Ocak ayında 9 aylık hamile olarak gelen Arzu D., sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Sağlık Müdürlüğü'nün uyguladığı bebekleri evinde takip sistemi kapsamında Arzu D.'nin evine 1 yıl sonra kontrole giden ekip, bebeğe ulaşamadı. Bunun üzerine devreye giren Konya Cinayet Bürosu ekipleri, yaptığı araştırmada Arzu D.'nin kendi bebeğini öldürdüğünü ortaya çıkardı. Yargılanan Arzu D. ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

KAYIP DEDİĞİ KOCASINI ÖLDÜRTTÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI
15 Mayıs 2010 tarihinde merkez Meram ilçesi Uluırmak Ali Hoca Mahallesi Karaman Caddesi üzerinde meydana gelen cinayette ise, kocası için kayıp müracaatında bulunan kadının kocasını öldürttüğü ortaya çıktı. Kamyon şoförü Kadir Yayar (47) ile evli olan 3 çocuk annesi Sevim Yayar (29) polise giderek kocasının kayıp olduğunu, 3 gündür haber alamadıklarını söyledi. Bunun üzerine devreye Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği girdi. Araştırma yapan dedektifler, Sevim Yayar'ın kocasını, sevgilisi Kazım Yıldız (24) ile aldattığını ortaya çıkardı. Gözaltına alınan Sevim Yayar ile Kazım Yıldız, eve erken gelen Kadir Yayar'a yakalandıkları için cinayeti işlediklerini ve cesedi bir arkadaşlarının yardımıyla kanala attıklarını itiraf etti. 24 yerinden bıçaklanarak öldürülen Kadir Yayar'ın cesedi polisin araştırması sonucu atık su kanalında battaniyeye sarılı olarak bulunmuştu. Yargılanan yasak aşıklara ömür boyu hapis cezası verildi.

ALTINLAR İÇİN YAŞLI ÇİFT ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
30 Nisan 2010 tarihinde merkez Meram ilçesi Pirebi Mahallesi Çamiçi Sokak Huzur Apartmanı'nda meydana gelen olayda ise yaşlı bir çift altınları için öldürüldü. Hollanda'dan Konya'ya gelen Sebahattin (76) ile Makbule Gülcan (74) çifti, vücutlarının 6'şar yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Olay yerinde yapılan araştırmalarda yaşlı kadının kolunda bulunan 15 adet 40 bin TL değerindeki bileziklerinin alındığının belirlenmesinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayeti Bürosu ekipleri katili yakalamak için çalışmalara başlamış ve katilin evin badana boyasını yapan Mevlüt Ü. olduğunu belirlemişti. Mevlüt Ü. borçlarını ödemek için cinayeti işlediğini itiraf etmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA