• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya polisi kayıplarda da çok başarılı
02 Aralık 2011 Cuma 15:35

Konya polisi 'kayıplar'da da çok başarılı

Konya Cinayet ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği dedektifleri, kaybolan kişiler arasında yaptığı araştırmalarda DNA ve parmak izi sayesinde 12 ve 8 yıl önce ölen iki kişinin kimliğini tespit etti.
Konya Cinayet ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği dedektifleri, kaybolan kişiler arasında yaptığı araştırmalarda DNA ve parmak izi sayesinde 12 ve 8 yıl önce ölen iki kişinin kimliğini tespit etti. Biri Diyarbakırlı, diğeri Konyalı iki kişinin, kimlikleri o dönem tespit edilemediği için kimsesizler mezarlığına defnedildiği öğrenildi.

Konya'da yaşayan 38 yaşındaki Mehmet Bakır, 2003 yılında aniden ortadan kayboldu. Bakır'ın kardeşi Ahmet Ali ile annesi Fadim Bakır, Mehmet Bakır'ın kayıp olduğunu Çumra İlçe Jandarma Karakolu'na bildirdi. Yıllar süren çalışmalara rağmen Bakır'dan bir türlü haber alınamadı. Bunun üzerine, Mehmet Bakır'ın ağabeyi bu kez Konya polisine başvurarak kardeşi hakkında tekrar kayıp başvurusu yaptı.
 
AİLE, TEŞHİS EDEMEDİ DNA'DAN TESPİT EDİLDİ
Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Mehmet Bakır'ın dosyasını inceledi. Ekipler, ilk önce Konya ve Çumra ilçesinde bulunan kimlikleri belirlenemeyen ve kimsesizler mezarlığına defnedilen cesetlere yöneldi. Jandarma bölgesinde yer alan kimliği belirlenemeyen 4 cesedin fotoğraflarını gözden geçiren polis, Karkın beldesinde Çarşamba Çayı'nda bulunan bir cesedin Mehmet Bakır'a ait olabileceğini düşünerek, aileyle fotoğrafları paylaştı. Aile fotoğraflardaki şahsın Mehmet Bakır'a ait olmadığını söyledi. Bakır'ın ölmeden önce çekilen fotoğrafı ile ceset fotoğrafını karşılaştıran dedektifler ise tam tersini düşünerek harekete geçti. Cesetten alınan kan örneği ile anne Fadim Bakır'dan alınan kan örnekleri DNA testi için Ankara Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi. Gelen sonuçta cesedin Mehmet Bakır'a ait olduğu DNA testi ile kesinlik kazandı.
 
PARMAK İZİNDEN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
1998 yılında Diyarbakır'dan kaybolan 37 yaşındaki Erol Ergun'dan 12 yıl boyunca haber alınamadı. Konya'ya yerleşen Erol Ergun'un kardeşi Murat Ergun bu kez Konya polisine müracaat etti.
 
Kayıp şahıslar üzerine birçok çalışma yapmasıyla tanınan Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, dosya üzerinde çalışmalara başladı. Kaybolan Ergun'un genelde Van'a gittiğini öğrenen ekipler, Diyarbakır, Van ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile irtibata geçerek 1998 yılında ölen ve kimliği meçhul cesetlerin bilgisini istedi. Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde bir otelde 1998 yılında bir şahsın kalp yetmezliği sonucu öldüğü ve kimliğinin tespit edilemediği bilgisine ulaşan Konya polisi, o dosyayı alarak inceledi. Kaybolduğu belirtilen Ergun'un daha önce alınan parmak izi ile kimliği belirsiz cesedin parmak izi karşılaştırıldı. Bu karşılaştırılma sayesinde Murat Ergun'un 12 yıl önce kaybolduğunu düşündüğü kardeşi Erol Ergun'un Van'da ölen şahıs olduğu ortaya çıktı. Kimsesizler mezarlığına defnedilen Ergun ve Bakır'ın mezarları belirlenirken, her iki şahsın ailesi de, en azından bir mezarları olduğu için Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür etti.
 
Konya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan profesyonel ekipler sayesinde şuana kadar birçok olay çözüldü. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri de kayıpların bulunması için yaptıkları araştırmalarda, bazı kişilerin cinayete kurban gittiğini belirleyerek, katillerini yakalayıp adalete teslim etmesiyle tanınıyor.  ...
 
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA