• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Ovasında Yılın İlk Mahsulü Borsaya Geldi
17 Haziran 2014 Salı 12:32

Konya Ovası'nda Yılın İlk Mahsulü Borsaya Geldi

Konya Ovası'nda Yılın İlk Mahsulü Borsaya GeldiKonya'da 2014 hasat sezonunun ilk mahsul arpa satışı Konya Ticaret Borsası'nda (KTB) düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Satış ilk mahsul olmasından dolayı 500 kilogram arpa kilosu 8,7 TL’den satıldı.


Konya'da 2014 hasat sezonunun ilk mahsul arpa satışı Konya Ticaret Borsası'nda (KTB) düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Konya Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonu’nda gerçekleşen satış ile ilk mahsul olmasından dolayı 500 kilogram arpa kilosu 8,7 TL’den satıldı.

2014 mahsulü hububat alımına başlayan Konya Ticaret Borsası, ilk mahsulün satışını Elektronik Satış Salonu’nda açık artırma usulü ile gerçekleştirdi. KTB Elektronik Satış Salonu’nda gerçekleşen satışta ilk mahsulü satın almak için esnaflar arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Yılın ilk mahsul arpasını, değerinin çok üzerinde bir fiyatla satın alan Dedebey Gıda ve Tarım Şirketi ve yılın ilk mahsul arpasını satan Karapınar’ın Sazlıpınar Köyünden Muhammet Ersen’i tebrik eden KTB Meclis Katip Üyesi Bayram Akan, bu seneki mahsulün geçen seneye göre biraz düşük olacağını belirterek, “İç Anadolu Bölgesi’nde rekoltedeki düşme ile birlikte, Türkiye’de de rekoltede bir miktar düşüş görünüyor. Yapılan ilk arpa hasadı ilimizin hasat sezonuna girdiğinin müjdecisi olması açısından anlamlıdır. Yeni hasat sezonunun çitçilerimize, tüccarlarımıza, sanayicilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Akan, çitçilerin hasadı geciktirmemeleri, dane kayıplarının yaşanmaması için biçerdöver kontrollerini yapmaları gerektiği uyarısında da bulundu.

2014 yılının ilk arpasını borsaya getirmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten üretici Muhammet Ersen “İlk ürünü Konya Ticaret Borsası’na getirmek için çiftçilerimiz tatlı bir yarışma içinde olurlar. Bu sene bana nasip oldu. Son derece mutluyum. Konya Ticaret Borsası’nın Elektronik Satış Salonu ile artık ürünlerimiz gerçek değerinde işlem görmekte. Bu sene yaptığımız zirai mücadele neticesinde kalitede bir yükseliş bekliyoruz" dedi.

Sezonun ilk mahsul arpasını satın alan Dedebey Gıda Müdürü Kenan Dedeoğlu ise, Konya Ovası’nda ilk mahsul arpanın kendileri tarafından alınmış olmasından dolayı büyük sevinç duyduklarını belirterek, yeni hasat sezonunun Konya’ya ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Yılın ilk mahsul arpasını satın alan tüccara ve satan çiftçiye Konya Ticaret Borsası tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA