• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Ovası bir milletin harmanlandığı yerdir
22 Mayıs 2011 Pazar 14:56

Konya Ovası bir milletin harmanlandığı yerdir

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Akören ilçesinde düzenlenen 6. Akören Dağ Sarnıcı Şenlikleri'ne katıldı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Akören ilçesinde düzenlenen 6. Akören Dağ Sarnıcı Şenlikleri'ne katıldı.
 
Şenliklere Bakan Davutoğlu'nun yanı sıra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, davetliler ve Akörenliler katıldı. Törende konuşan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, şenliklerin kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği günler olduğunu belirterek, "Ayrıca şenlikler, gurbette olan hemşehrilerimize sıla-i rahim yapma fırsatı veren günlerdir. Şenlikler ayrıca ilçemizin ve vatandaşların sorunların tartışıldığı günlerdir" dedi.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, Toroslar ve Konya Ovası'nın bir milletin harmanlandığı yerler olduğunu ifade ederek, "Ezelden beridir kardeş olan bu milletin ebediyete kadar kardeşliğinin süreceği topraklardır. İnşallah hiçbir güç bu aziz milletin kardeşliğini bozamayacak. Şenliklerimiz şenlik olacak. Bayramlarımız gerçek bayram olacak. Bundan sonra bu milletin kaderi ve bahtı açık olacak inşallah. Bizim milletimiz geleneklerine sahip bir millettir. Asırlarca sarnıç geleneğini sürdürdük. Sarnıç
geleneği aslında dayanışmanın beraberliğin sembolüdür. Nasıl sarnıçta toplanan kar suya dönüşüyorsa gönüllerimizde biriken muhabbet de zamanla büyük bir beraberliğe büyük bir bilince dönüşüyor" şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından Bakan Davutoğlu'na şenliğe katılması nedeniyle plaket verildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA