• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya örnek olmaya devam edecek
07 Temmuz 2011 Perşembe 11:50

Konya örnek olmaya devam edecek

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde engellilerin ulaşımını kolaylaştıracak düzenlemeleri hayata geçiriyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehir merkezindeki kaldırımlarda..
Tüm hizmetlerinde insan merkezli projeler üreten Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde engellilerin ulaşımını kolaylaştıracak çeşitli düzenlemeler gerçekleştiriyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ile 2008 yılında imzalanan protokol ile başlatılan Örnek Engelsiz Kent Projesi’nin hem Konya, hem de engelliler için önemli olduğunu söyledi.

Sevgi ve hoşgörü şehri olan Konya’nın böyle bir projeyi Türkiye’de ilk başlatan şehir olmasının önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, çalışmalar kapsamında şehir merkezindeki kaldırımlarda, kamu kurum ve kuruluşlarının girişlerinde düzenlemeler yapıldığını ifade etti.

Yeni yapılan yatırımlarda bu hassasiyetin gözetildiğini hatırlatan Başkan Akyürek, Konya’nın bu noktada örnek olmaya devam edeceğini kaydetti.

ENGELSİZ KENT PROJESİ

Engelsiz Kent Projesi kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi kentsel yerleşim alanında kavşaklar başta olmak üzere farklı bölgelerde rampalar oluşturularak kaldırım düzenlemeleri yapıldı. Yoğun trafikte engelli araçları ve bisiklet ile ulaşımı emniyetli bir hale getirmek amacıyla 114 kilometreden fazla ayrılmış engelsiz yol oluşturuldu.

Konya merkezde yoğun olan kavşaklarda 210 adet akustik sinyalizasyon sistemi uygulanırken; 61 adet alçak tabanlı, yana yatabilen, engelli rampası ve tekerlekli sandalye sabitleme sistemi bulunan otobüs alındı.

Görme engellilerin kamusal alanda her türlü kamu hizmetine engelsiz bir hat üzerinden ulaşılabilmesi ve bu hatlar ile ilgili yönlendirmelerin yapılabilmesi için de çalışmalar yapılıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA