• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya önemli bir projeye daha ev sahipliği yapıyor
22 Şubat 2010 Pazartesi 16:56

Konya önemli bir projeye daha ev sahipliği yapıyor

Konya, Avrupa Birliği Komisyonu ve İngiltere'nin resmi kültür kurumu olan British Council tarafından Türkiye'de 5 şehirde gerçekleştirilen ''My City/Benim Kentim'' projesine ev sahipliği yapıyor.

Konya, Avrupa Birliği Komisyonu ve İngiltere'nin resmi kültür kurumu olan British Council tarafından Türkiye'de 5 şehirde gerçekleştirilen ''My City/Benim Kentim'' projesine ev sahipliği yapıyor.
    

Proje kapsamında Konya’da düzenlenecek ''Kent ve Sanat'' konulu panel öncesi Proje Direktörü David Codling, projenin Konya ayağında çalışan Polonyalı sanatçı Joanna Rajkowska ve British Council Pazarlama ve İletişim Bölge Müdürü Yeşim Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.
    

Akyürek, projenin bir ayağının Konya olmasından memnun olduklarını dile getirerek, bu çalışma sayesinde ikili ilişkilerin ve iş birliğinin geliştiğini söyledi.
    

Konya'nın tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgi veren Akyürek, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan ve eski bir başkent olan Konya'da, tüm medeniyetlere ait tarihi eserlerin restorasyonuyla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı.
    

Mevlana'nın sevgi, barış ve hoşgörü felsefesinin insanlığa yol gösterici olduğunu vurgulayan Akyürek, Türkiye ile İspanya'nın birlikte yürüttüğü Medeniyet İttifakı Projesi'nin de bu anlayışla hareket ettiğini belirtti.
    

Proje Direktörü Codling, ''Kent ve Sanat'' konulu panel hakkında bilgi verdi. Çalışmalar kapsamında 2 ay Konya'da kalan Polonyalı sanatçı Joanna Rajkowska, Konya'yı tanıyarak oluşturduğu projesini dil üzerine kurduğunu ve projesinde Mevlana'nın ''Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır'' sözünden etkilendiğini ifade etti.Ziyaretin sonunda Akyürek, konuklarına bakır tablo hediye etti.
    
     -''KENT VE SANAT'' PANELİ-
 
British Council tarafından yürütülen ve Sivil Toplum Diyaloğu Kültür Köprüleri Programı kapsamında AB Komisyonu tarafından desteklenen proje çerçevesinde İstanbul, Konya, Trabzon, Mardin ve Çanakkale'de kamusal alanda sanat konusunda bir dizi çalışma gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında bu şehirlerde Avrupalı sanatçılar çalışmalar yaparak bunu kamuoyu ile paylaşıyor.
 
Konya'da düzenlenecek ''Kent ve Sanat'' konulu panelde, ''Kamusal alanda sanatın yeri, şehrin kültürel hayatına kamu ve sivil toplum kurumlarının katkıları'' gibi konular tartışılacak. Birkaç aydır Konya'da çalışan Polonyalı sanatçı Rajkowska'nın kent için tasarladığı projesini kamuoyu ile paylaşacağı panel 23 Şubatta Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA