• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Numune Hastanesi, yeniden inşa ediliyor
21 Mayıs 2012 Pazartesi 17:57

Konya Numune Hastanesi, yeniden inşa ediliyor

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Numune Hastanesi'nin yeniden inşası çalışmaları kapsamında, eski Fizik Tedavi Servisi binası ve Başhekimlik binası hariç, diğer hizmet bloklarının yıkım
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Numune Hastanesi'nin yeniden inşası çalışmaları kapsamında, eski Fizik Tedavi Servisi binası ve Başhekimlik binası hariç, diğer hizmet bloklarının yıkımına başlandığını bildirdi.
Küçükkendirci, Konya Numune Hastanesi'nin eski binasının yıkılarak yerine modern bir hastane binasının yapılması çalışmalarına, Sağlık Bakanlığı nezdinde başladıklarını belirtti.
Mevcut hastane arazisinde bulunan eski Fizik Tedavi Servisi binası ve Başhekimlik binası hariç, diğer hizmet bloklarının yıkımına başlandığını vurgulayan Küçükkendirci, bu süreçte tüm yataklı servislerinin, Yazır mevkisi Beyhekim Sağlık Bölgesi'nde bulunan hastane binasına taşındığını aktardı. 
 Küçükkendirci, mevcut Acil Servis'in ise yataklı servislerin ve yoğun bakım ünitelerinin Beyhekim Sağlık Bölgesi'nde hizmet vermesi nedeniyle, 21 Mayıs Salı günü itibariyle geçici hizmet binasına taşındığı bilgisini verdi.
Taşınan acil servisin yerine A tipi 112 Acil Yardım İstasyonu'nun kurulduğunu ifade eden Küçükkendirci, şunları kaydetti:  ''Bu süreçte vatandaşlarımız gerek acil durumlarda gerek yatış gerektiren durumlarda, Beyhekim Sağlık Bölgesi'nde hizmet veren Konya Numune Hastanesi'ne, Beyhekim Devlet Hastanesi'ne ve Meram bölgesinde bulunan Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuru yapabilirler. Ayrıca Konya Numune Hastanesi içerisinde yer alan Genel Yoğun Bakım ve Koroner Yoğun Bakım ünitelerinde yatmakta olan hastaların tedavileri tamamlanıncaya kadar mevcut yerinde devam edecek, daha sonra Yazır bölgesine taşınacaktır. Hastane Diyaliz Servisi de daha nitelikli fiziki şartlar oluşturuluncaya kadar, mevcut yerinde hizmet vermeye devam edecektir. Acil Servis hizmetlerimizi sunarken vatandaşlarımızın ulaşımını daha da kolaylaştırmak amacıyla, Konya Askeri Hastanesi'nin Acil Servis hizmetlerine açılması için Milli Savunma Bakanlığı'na gerekli girişimlerde bulunulmuştur.''  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA