• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya müftülüğü Ramazan ayına hazır
26 Haziran 2014 Perşembe 12:24

Konya müftülüğü Ramazan ayına hazır

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, düzenlediği basın toplantısında Ramazan ayında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Müftülük binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Müftü Akpınar, “Başkanlığımız, 2014 yılı Ramazan ayı temasını ‘Hiç kimse, kimsesiz kalmasın bu Ramazan ve her zaman’ olarak belirlemiştir. Tüm camilerimizde mukabele okunacaktır. Toplam 60 camide hatimle teravih namazı kılınacaktır. İl genelinde 697 camide itikafa girilecek, Ramazan ayı boyunca 2 bin 546 camide mukabele okunacaktır. İlimizdeki 14 camide mahyalar asılacaktır. Ramazan ayı içerisinde her gün 21 camide iftar yemeği verilecektir. Kadir gecesinde 966 camimiz sabaha kadar açık kalacaktır. Ramazan ayı içerisinde 70 camimizde sakalı şerif ziyareti yapılacaktır. Musalla Mezarlığı içerisinde bulunan Namazgah’ta teravih namazı kılınacak, Sultan Selim Camisi'nde ise geçen sene olduğu gibi bu sene de Enderun usulü Cumhur Müezzinliği ile Teravih namazı kılınacaktır” dedi.
Çocukların camiye ve cemaate katılmalarının teşvik edileceğini ifade eden Müftü Akpınar, “Engelli vatandaşlarımızın camilere girebilmeleri ve cemaate katılabilmelerini kolaylaştırmak için cami içinde ve dışında gerekli tedbirler alınacaktır. Ramazan boyunca ilçe müftülerimiz, vaizlerimiz ve diğer görevlilerimizce hastane, hapishane, çocuk yuvası gibi yerler ziyaret edilecek, ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve fakir kimseler ile ilgilenilecektir” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA