• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Mevlanayı karşıladı
03 Mayıs 2010 Pazartesi 18:36

Konya Mevlana'yı karşıladı

Hz. Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişinin 782. yıldönümü dolayısıyla temsili karşılama töreni düzenlendi.

Hz. Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişinin 782. yıldönümü dolayısıyla temsili karşılama töreni düzenlendi.

Mevlana Müzesi Gülbahçe'de, Hz. Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişi temsili olarak canlandırdı. Karşılama törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Hazreti Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi, vatandaşlar ile yerli ve yabancı çok sayıda turist katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hz. Mevlana ve ailesinin gelişiyle Konya'ya barış, sevgi, kardeşlik ve bereketi de beraberinde getirdiğini söyledi. Hz. Mevlana'nın yazdığı Mesnevi ve mektuplarının halen günümüzde insanlara hitap ettiğini, en çok okunan, aranan eserler olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, "Mevlana'nın eserleri inanç temsilcileri için günümüz dünyasında önemli mesajlar içeriyor. 782 yıldır Mevlana öğütleriyle terbiye olma şerefini taşıyan Konyalılar adına Mevlana ve ailesine hoş geldiniz diyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Aydın Nezih Doğan ise konuşmasında, Mevlana felsefesinin insanlığa ışık tutmaya devam edeceğini ifade etti. Vali Doğan, "Hz. Mevlana'yı bugün olduğu gibi 782 yıl önce Konyalılar sevgi seliyle karşıladı. Pek çok Mevlana dostu bir kez daha Mevlana ve ailesini karşılamak için bugün Konya'ya geldi. Mevlana kardeşliği, barışı, sevgiyi öğütledi. Hz. Mevlana'nın felsefesi insanlığa ışık tutmaya devam edecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gülbahçe arka kapısından içeri giren oyuncu Payidar Tüfekçioğlu dönemin sultanı Alaeddin Keykubat'ı, oyuncu Ece Prim, Alaeddin Keykubat'ın eşi Gazi Hatun'u, Nur Subaşı Vezir Bahaeddin Veled'i, oyunculardan Barış Hayta Hz. Mevlana'yı, Cem Kurtoğlu Celaleddin Karatay'ı canlandırdı.

Temsili karşılamanın ardından grup, Mevlana Müzesi'ne geçerek, Hz. Mevlana'nın kabri başında protokol üyeleriyle birlikte dua etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA