• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Metrosunda flaş gelişme
28 Mayıs 2017 Pazar 16:32

Konya Metrosu'nda flaş gelişme

AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya Metrosu ile ilgili açıklama yaptı.

AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya Metrosunun, Yüksek Planlama Kurulu kararıyla 2017 Yılı Yatırım Programına alındığını belirterek, ihale çalışmalarının başladığı müjdesini verdi.

Konya Metrosunun yatırım programına alındığını söyleyen Ziya Altunyaldız, "Yüksek Planlama Kurulu kararı ile 21 kilometre uzunluğundaki Necmettin Erbakan Üniversitesi - YHT Garı - Meram hattının yapım işleri 2017 yılı yatırım programına alındı. Yapım bedeli 2,9 milyar TL olan hattın ihale çalışmaları tamamlanmak üzere. İnşallah 2017 yılının son çeyreğinde ilk kazma vurulmuş olacak" dedi.

"Necmettin Erbakan- Meram Hattı 22 istasyon olarak projelendirildi"

Konya'ya gelen raylı sistemlerin önemine değinen Altunyaldız, "Raylı sistemin ilk Konya'da başlamış olması 80'li yıllarda büyük bir adım ve gelişmeydi. Bugün geldiğimiz noktada ulaşımda bir ileri aşamayı, metroyu kucaklamaya hazırlanıyoruz. İki hattan oluşan metro projesinin Necmettin Erbakan Üniversitesi- YHT Garı- Meram hattı 22 istasyon olarak projelendirildi ve proje çalışmaları tamamlanıp onaylandı" şeklinde konuştu. 23,9 km uzunluğundaki Kampüs-YHT Garı-Meram Hattına ilişkin çalışmaların da hızla devam ettiğini ifade eden Altunyaldız, ön güzergah çizimlerinin tamamlanmak üzere olduğu bilgisini verdi.

"Konya'da ulaşılmayacak yer kalmayacak"

Konyalı hemşehrilerinin günlük hayatında çok önemli yerleri olan üniversiteleri, hastaneleri, kamu kurumlarını birbirine bağlayan Metro Projesinin Konya'nın prestij projesi olduğunu belirten Altunyaldız, Türkiye'de sayılı ilde bulunan metro konforuna Konya'nın ve Konyalı hemşehrilerinin de önümüzdeki birkaç sene içerisinde kavuşacağını ifade etti. Toplamda 45 kilometre olan metro hattının tamamlanması ve Büyükşehir Belediyesince entegre raylı sistemin de hayata geçirilmesiyle birlikte Konya'da tren konforuyla ulaşılmayacak yer kalmayacağını vurgulayan Altunyaldız, metro hattının yüksek hızlı trenle de entegrasyonun sağlanacağını söyledi. Altunyaldız, "Konya Metrosuna ilişkin gelişmeleri tüm Milletvekillerimiz, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve AK Parti İl Başkanımız ile birlikte en başından beri çok yakından takip ediyoruz. Süreçleri de tüm Konyalı hemşehrilerimiz adına aynı titizlikle takip etmeye devam edeceğiz. Konya Metrosuyla ilgili YPK kararını alarak, 2017 yatırım programına girmesini sağlayan başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, YPK Üyesi Başbakan Yardımcılarımıza ve Bakanlarımıza; konuyu yakinen takip eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ve Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfü Elvan'a tüm Konyalılar adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA