• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Meteoroloji müdürlüğü brifing verdi
19 Aralık 2009 Cumartesi 11:57

Konya Meteoroloji müdürlüğü brifing verdi

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyelerine "Zirai Meteoroloji" brifing'i verildi.
Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyelerine "Zirai Meteoroloji" brifing'i verildi.
SÜ Ziraat Fakültesi'nde düzenlenen brifinge Konya Meteoroloji Bölge Müdürü Ertuğrul Şen, SÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Önder ve akademisyenler katıldı. Konya Meteoroloji Bölge Müdürü Ertuğrul Şen, Zirai Meteoroloji ve İklim Rasatları Daire Başkanlığı çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Zirai tahminler, yorumlar, uyarılar, rasatlar gibi parametreler dışında çok önemli ulusal ve uluslar arası model çalışmaları ile de, bir çok kurum ve üniversitelerle işbirliği halinde çalışan Zirai Meteoroloji Daire Başkanlığımız, ortaya koyduğu ürün ve modellerle bir akademi görünümü sergilemektedir. Memleketimiz ekonomisine de çok katkıları olmaktadır. Özellikle zirai don gibi meteorolojik ihbarlara konu olan ve tedbir alınabilecek ölçekteki parametrelerde, ihbar neticesinde alınan tedbirlerle kurtarılan ürünlerin maliyeti büyük rakamlara tekabül ettiği görülmektedir" dedi.
Zirai Meteoroloji ve İklim Rasatları Daire Başkanlığı Şube Müdürü Murat Asar ise, Zirai Meteoroloji çalışmalarını ve modellerini anlattı. 1980'li yıllarda yılda 700 bin insanın meteorolojik afetler nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getiren Murat Asar, hava tahminleri ile yılda 1 milyar Sterlin değerinde ekonomik zararın önüne geçilebildiğini bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA