• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu
24 Eylül 2022 Cumartesi 14:12

Konya merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu

Konya merkezli 4 ilde FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Yönelik operasyon düzenlendi. TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince belirlenen adreslere eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda yönetici konumunda olan 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ Silahlı Terör Örgütü içerisinde yönetici konumunda olan, gizlilik çerçevesinde faaliyet göstererek, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına yerleşen ve örgüt adına yetiştirdiği elemanları bu kurumlara yerleştirerek devamlılığı sağlamak isteyen şüpheli şahıslara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilen 8 şüpheliye yönelik Konya merkezli 4 ilde (Kahramanmaraş, Ankara, Bursa, Kütahya) eş zamanlı operasyon düzenlendi.

ÖRGÜT FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRMEYE ÇALIŞAN 5 FETÖ YÖNETİCİSİ YAKALANDI

Bölge temsilcisi, talebe temsilcisi gibi örgüt içerisinde yönetici konumunda olduğu tespit edilen 8 şüpheliye düzenlenen eş zamanlı operasyonda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 3 şüphelinin ise yurt dışında firari olduğu tespit edildi.

Konya TEM Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheli Etkin Pişmanlıktan yararlanarak çıkarıldığı mahkemece adli kontrol ve yurtdışı yasağı şartı ile serbest bırakıldı.

Şüpheli şahısların vermiş oldukları bilgiler neticesinde kendilerini bu güne kadar gizlemeyi başaran birçok şahıs tespit edildi. Tespit edilen şahıslarla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA