• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Meclisi halka hesap verecek
15 Aralık 2009 Salı 09:52

Konya Meclisi halka hesap verecek

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, her hafta vatandaşlarla bir araya geliyor.

Göreve geldiği günden buyana yeniliklere imza atan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Meclisin kapılarını halka açarak yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Meclis toplantıları haricinde Cuma günleri meclisteki ofisinde vatandaşları kabul eden Selvi, vatandaşın istek ve sorunlarına ortak oluyor.

Vatandaşın ayağına gidiyoruz

İl Genel Meclisinin, şehrin bütünü ile ilgili kararlar alan yerel bir parlamento olduğunu söyleyen Selvi, “Halktan aldığımız emanete layık olmak zorundayız. Sadece seçim zamanı halkla bir araya gelmek yerine, her zaman halkla iç içe olmalıyız. Başlatmış olduğumuz uygulama ile çiftçisi, köylüsü, memuru, işçisi, muhtarı, yerel idarecisi, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ve daha birçok farklı konumdan insanlar bize gelmekte, proje teklifinde bulunmakta, fikir beyan ederek, sorunlarına çözüm aramaktadırlar.  Bizlerde vakit buldukça köy, belde ve ilçelerimizi ziyaret ederek muhtarlarla, belediye başkanlarımızla toplantılar yapmaktayız, tabiri yerinde ise vatandaşın ayağına kadar gitmekteyiz” dedi.

Hizmet açığını kapatacağız

Vatandaşların kendi özel sorunlarının yanı sıra ilginç proje ve hizmet teklifleriyle meclise geldiklerini dile getiren Selvi, “gayemiz İl Özel İdaresi görev alanında bulunan hizmetlerin yerine getirilmesinde vatandaşlarımızdan gelebilecek talepleri en iyi şekilde değerlendirmektir” dedi. Selvi “meclise sunulan teklif ve projeler doğrultusunda halkımızın hizmetine yönelik önemli bir hizmet açığının da kapatılacağını” sözlerine ekledi.

Yeri gelince halka hesapta vereceğiz.

Eskiden yılda 2 kez toplandıklarını, şimdilerde ise her ay meclisin bir araya geldiğini kaydeden Selvi, “Halkımız şunu iyi bilmelidir ki; bu ilin bir meclisi var. Burada alınan kararlar doğrultusunda eğitimden, sağlığa, tarımdan, altyapıya kadar birçok alanda hizmeti halkımıza götürüyoruz” dedi. Selvi, 2005 yılında yasalaşan İl Özel İdaresi Kanunu ile yerel kalkınma seferberliğinin başladığını, yerelleşmenin önünün açıldığını belirterek, “bundan böyle Taşkent’teki köyün yol ve içmesuyu sorununa merkezden karar verilmeyecek, hizmetler yerinden çözülecektir” dedi.  Bu aşamada İl Genel Meclisi Üyelerine de önemli görevler düştüğünü kaydeden Selvi, “İlçelerimizdeki sorunlar halkın seçtiği ve meclise gönderdiği üyeler eliyle meclise taşınmakta olup, karar alma noktasında halkın temsilcisi olan üyeler halk adına söz sahibi olmaktadırlar” dedi. Selvi, “yeri gelecek halkın temsilcisi olan üyelerin halka hesap vereceğini, bundan böyle İl Genel Meclisi üyeliğinin profesyonel ve ulvi bir görev olduğunu da sözlerine” ekledi.

YORUMLAR
ALTINAPA-BAŞARAKAVAK- TEPEKÖY -DERBENT YOLU
Mahir SİNANOĞLU
Konya İl Genel Meclisimizin Halka hesap verme sorumluluğunun idrakinde olması memnuniyet verici. Bu sorumluluk kapsamında olması gerektiğine kani olduğum bir sorunu hatırlatmakta yarar görüyorum. 5-6 yıldır hafriyat çalışması ile meşgul olunup bir türlü sona erdirilemeyen Konya-Başarakavak-Tepeköy- derbent ve Tepeköy Kadınhanı yolunda halen yaşanan mağduriyetin bir hesabının da verilmesi lazım değil midir? Bu bölgede yaşayan bizler için gına gelmiş durumda. Böyle sürüncemede kalacak olduktan sonra hiç bozulmasaydı da eski haliyle kalsaydı daha iyi olurdu. Beş altı ayda rahatlıkla tamamlanabilecek bu yolun, beş altı yıldır nadas tarlasına döndürülmüş halde bulunması ve halen nezaman tamamlanacağının da bilinmemesi bizleri fefkalade üzmüştür. İlgililere duyrulur.
88.254.17.34
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA