• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Mavi Tren yeniden sefere başladı
17 Ağustos 2012 Cuma 09:05

Konya Mavi Tren yeniden sefere başladı

Konya Mavi Treni, yenileme yapılan İzmir-Konya hattında ilk seferini yaptı.
Konya Mavi Treni, yenileme yapılan İzmir-Konya hattında ilk seferini yaptı.
Konya Garı’nda düzenlenen törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Kerim Özkul, Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Memiş Kütükçü, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ile demir yolları yöneticileri ve personeli katıldı.
Konya Mavi Treni'ni, ilk seferine, İzmir Alsancak Garı'ndan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay uğurladı. Konuşmaların ardından iki noktadan trenlere hareket işareti verildi.
Konya'daki törende konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, yeni bağlantılarla Konya’nın kendisini turizm konusunda yeniden şekillendirdiğini belirtti. Vali Doğan, “Bugün yine Konyamız önemli bir kamu hizmetiyle karşı karşıya kaldı. Geçen yıl hızlı trenin Ankara’yı Konya’ya bağlamasından sonra bu yıl da mavi trenle Konya’yı İzmir’e bağlıyoruz. Trenimizin ismi de Konya Mavi Treni. Bugün çok farkında olmuyoruz ama bir Toros treni de Eskişehir’den Adana’ya hareket ediyor ve o tren de yine Konya’dan geçecek. Dolayısıyla Konya bugün iki yeni bağlantıya kavuşmuş oluyor. Bu iki bağlantıyı bize sağlayan başta Ulaştırma Bakanlığımıza, Bakanımıza, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ve personeline çok teşekkür ediyoruz. Konya, kendisini özellikle turizm konusunda yeniden şekillendiriyor. Dolayısıyla yapılan her yeni bağlantı, Konya’yı erişilebilir bir kent haline getiriyor. Yapılan çalışmalardan son derece memnunuz ve bu çalışmaların hızlı trenle taçlandırılacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Her iki ilden saat 20.00'de kalkacak tren, İzmir-Manisa-Uşak-Afyon ve Konya güzergahını izleyecek. Tren klimalı 4 pulman, 1 kuşetli, 1 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA