• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya, Litvanyalıları şaşırttı
04 Haziran 2009 Perşembe 11:34

Konya, Litvanyalıları şaşırttı

Türkçe Olimpiyatlarını izlemek için geldikleri ülkemizin farklı şehirlerinde gezi ve incelemelerde bulunan Litvanyalı heyet, Konyanın tarihi ve kültürel güzellikleri karşısında şaşkına döndü.

Türkçe Olimpiyatları’nı izlemek için geldikleri ülkemizin farklı şehirlerinde gezi ve incelemelerde bulunan Litvanyalı heyet, Konya’nın tarihi ve kültürel güzellikleri karşısında şaşkına döndü.

Bu yıl 7. si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nı izlemek üzere ülkemize gelen Litvanyalı heyet, şehrimizde çeşitli gezi ve incelemelerde bulunduktan sonra Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’yı ziyaret etti.

Litvanya’daki özel bir üniversitede öğretim görevlisi olan Doç. Dr. İsmet Biner’in kafile başkanlığındaki heyette milletvekili Jilvinas, ünlü ses sanatçısı Vitautas, Litvanya Dertv yöneticileri ve Litvanya’daki Meridyen Okulu kurucusu Cemil Önal da hazır bulundu.

Kısa bir süre gezme fırsatı bulmalarına rağmen Konya’yı çok beğendiklerini ifade eden Litvanyalı heyet, “Tarihi ve kültürel zenginlikleri olan bir şehir gördük. Konya’yı gezdikten sonra Türkiye ile ilgili bizde daha güzel duygular oluştu. Buradaki güzellikleri görünce müspet manada çok şaşırdık ve şehrinizi çok sevdik. Acaba başka ne gibi güzellikleri var diye merak ediyoruz” dediler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise, “Ülkeler arası diyalog ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi taraftarıyım. Şehrimize ve ilçemize karşı duyduğunuz bu ilgi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. İlimiz ve ilçemizin uluslar arası düzeyde daha iyi tanınması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Başkan Kalaycı, milletvekili Jilvinas’a Meram Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi’nde yapılan bir tablo, diğer misafirlere de belediyenin Mevlana-Konevi-Meram adlı İngilizce kitabını hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA