• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya lale ve sakuralarla daha güzel
30 Nisan 2012 Pazartesi 16:29

Konya lale ve sakuralarla daha güzel

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alanlara dikilen laleler ile Ladikli Ahmet Hüdai Parkı ve Japon Parkına dikilen sakuraların açması şehre ayrı bir güzellik kattı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alanlara dikilen laleler ile Ladikli Ahmet Hüdai Parkı ve Japon Parkı’na dikilen sakuraların açması şehre ayrı bir güzellik kattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyalıları lalelerin ve sakuraların güzelliklerini görmeye davet etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin yeşil alanlarına dikilen lale, sümbül gibi soğanlı bitkiler ile Ladikli Ahmet Hüdai Parkı ve Japon Parkı’na dikilen sakuraların açmasıyla şehirde çiçek mevsimi yaşanıyor.

Konya’da yaşanan bahar güzelliğine dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Çiçek Gibi Konya hedefine doğru ilerlediklerini söyledi.

LALE VE SAKURA MEVSİMİ

Uzun ve sert geçen kış mevsiminin ardından bol yağışlarla birlikte bereketin geldiğini, barajların dolup bitkilerin suya doyduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Şimdi de şehir genelinde açan rengarenk laleler ile çiçeklerin, sakuraların (Japon süs kirazları) ve süs eriklerinin güzelliklerini yaşıyoruz. Özellikle sakuraların Ladikli Ahmet Hüdai Parkı’nda ve Japon Parkı’nda tüm hemşehrilerimiz tarafından mutlaka görülmesini istiyoruz” dedi.

İstanbul Yolu üzerindeki Ladikli Ahmet Hüdai Parkı’nın sabah erken saatlerden itibaren özellikle yürüyüş yapanlardan büyük ilgi gördüğünü dile getiren Başkan Akyürek, park boyunca açan sakuraların da gören herkesin beğenisini topladığını ifade etti.

Başkan Akyürek, lalelerin ve sakuraların ardından refüjler ve parklardaki güllerin açmaya başlayacağını vurguladı.

ŞEHRİMİZİN GÜZELLİKLERİNİ KORUYALIM

Hedeflerinin Çiçek Gibi Konya idealine ulaşmak olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, şunları söyledi: “Bu noktada hemşehrilerimizin katkılarına teşekkür ediyorum. Eskiden yeşil alanlardaki çiçekler yeteri kadar korunmuyordu. Şimdi bu konuda hemşehrilerimiz daha dikkatli. Çiçekleri koparan birini gördüklerinde uyarıyorlar. Şehrimizin güzelliklerini koruyorlar. Şehrimizin güzelliklerini hep koruyalım, Çiçek Gibi Konya hedefine birlikte ulaşalım.”
 
 
 
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA