• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya konut fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde sizlerle
03 Şubat 2019 Pazar 17:07

Konya konut fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde sizlerle

Konya konut fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde sizlerle

 

Konut fiyatları, ekonominin bütününü etkileyen önemli ekonomik göstergelerden biridir. Senelerce çalışarak bir birikim yapan insanlar, bu birikimlerini farklı yollardan değerlendirmek isterler. Ülkemizde ve pek çok farklı ülkede de bu birikimleri değerlendirmenin ilk yollarından biri gayrimenkul sektörüne yatırım yapmaktır. Pek çok insan senelerce çalışarak edindiği birikimlerini gayrimenkul sektöründe değerlendirmektedir. Bu sayede elde ettikleri kira gelirleri ile yatırımlarının karşılığını elde etmektedirler.

 

Ancak, özellikle son dönemde teknolojide ortaya çıkan devrim niteliğindeki gelişmeler ile birlikte konut sektöründe de birbirinden gelişmiş konut tipleri inşa edilmeye başlandı. Daha önceden şehirlerin merkezi yerlerinde olan konutlar çok değerliyken yeni yerleşim yerlerinin sunduğu kolaylık ve teknolojik gelişmişlik sayesinde artık şehre çok uzak yerlerdeki konutların fiyatları dahi şaşırtıcı olabilmektedir.

 

Çok yakın bir zaman öncesine kadar Konya özelinde dahi bu durum gözümüze çarpmaktadır. Ulaşımın da gelişmesi ile birlikte artık şehrimizin bir ucundan öbür ucuna gitmek raylı sistemler ile oldukça pratik ve ucuz bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

 

Bu gibi nedenlerle, özellikle yatırım için konut satın alacak kişilerin bu yatırımlarını şehrin hangi bölgesinden yapacağı konusu şehrin büyümesi sayesinde zaman geçtikçe daha da önemli olmaya başlamıştır.

 

Artık, hem bütçenize en uygun emlak ilanı ile ilgili aramanızı kolay bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz hem de sunduğu veri tabanı ile ülkemize ilişkin emlak istatistiklerini sunan yeni bir internet sitesi var: Flatfy .

 

Flatfy internet sitesi ile emlak araması yapmak oldukça kolay. Ülkemizde emlak ve gayrimenkul alanı ile ilgili tüm popüler ilan sitelerindeki ilanı veri tabanında bulunduran Flatfy sitesinde aradığınız kriterlere ilişkin emlak ilanlarını tek bir sayfada görebileceksiniz.

 

Flatfy internet sitesi, emlak araması ve gayrimenkul sektörünün Google’ı olarak görülebilir. Flatfy ile aradığınız kriterdeki emlak ilanlarını bulmak için tek yapmanız gereken aradığınız şehrin veya bölgenin ,mahalle adına kadar arama yapılabilmekte, adını yazmak ve arama tuşuna basmaktır. Ardından aradığınız bölgedeki ülkemizde emlak ilanı verilen bütün ilan platformlarında yer alan emlak ilanlarını tek bir sayfada görebilecek ve bu ilanların hepsine kolay bir şekilde erişebileceksiniz.

 

Flatfy tarafından sunulan bir diğer hizmet ise şehirlere özel olarak çıkarılan emlak raporlarıdır.

 

Flatfy tarafından yayınlanan Konya şehrimize ilişkin emlak raporu geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Şimdi dilerseniz, Konya daire fiyatları ile ilgili detaylara erişebileceğimiz Konya ve en büyük ilçelerindeki ortalama daire fiyatlarına ilişkin Ocak ayı raporunu birlikte değerlendirelim.

 

 

werf.png

·Ocak ayı Konya, 4 ilçesi, Ankara ve İstanbul şehirlerine ilişkin ortalama daire fiyatları raporu

 

Flatfy sitesinin veri tabanındaki bilgilerden belirlenen Ocak ayı Konya satılık daire fiyatları raporu yukarıda yer almaktadır.

 

Raporda; Konya merkez ev fiyatlarının yanında Konya’nın en büyük 3 ilçesi olan Ereğli, Akşehir, Beyşehir ilçeleri ve ortalama satılık daire fiyatları raporundaki en pahalı fiyatlara sahip olan Karapınar ilçesinin 2019 Ocak ayı ortalama satılık daire fiyatları belirtilmiştir.

 

Raporda; ortalama satılık daire fiyatları daire büyüklüklerine göre ayrı ayrı belirtilmiştir. Raporda belirtilen fiyatlardan;

 

  • 1 room 1+1 ortalama satılık daire fiyatlarını,
  • 2 rooms 2+1 ortalama satılık daire fiyatlarını,
  • 3 rooms 3+1 ortalama satılık daire fiyatlarını ve
  • 4 rooms ise 4+1 ortalama satılık daire fiyatlarını

 

belirtmektedir.

 

Bu fiyatların yanında; daha sağlıklı bir karşılaştırma yapabilmek için ülkemizin en büyük iki şehri olan Ankara ve İstanbul şehirlerinin 2019 Ocak ayı ortalama satılık daire fiyatları da raporda belirtilen diğer iki bilgi olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Rapora göz attığımızda dikkatimizi çeken ilk nokta Ereğli ile Konya satılık daire fiyatları oldu. Ereğli’den farklı olarak özellikle Karapınar ilçesinde ise ilginç bir durum söz konusu olmuştur.

 

Karapınar satılık daire fiyatları tüm daire büyüklüklerinde Konya ve ilçelerini geçmenin yanı sıra ülkemizin en büyük 2’nci şehri olan Ankara satılık daire fiyatlarını dahi geride bırakmıştır. Karapınar satılık daire fiyatları sadece 1+1 ortalama satılık daire fiyatları seviyesinde Ankara’dan düşük iken; 2+1, 3+1 ve 4+1 ortalama satılık daire fiyatları seviyesinde Karapınar ilçesindeki daire fiyatlarının Ankara ilinden fazla olduğu görülmektedir.

 

Konya’nın tamamının ortalama ev fiyatlarının yer aldığı en üstte yer alan Konya verisindeki ev fiyatlarının da 1+1 ve 4+1 ortalama satılık daire fiyatları seviyesinde Ankara şehrinden fazla olduğu görülmektedir.

 

Karapınar ilçesindeki ortalama satılık daire fiyatlarının Konya’dan yüksek olmasının sebebi diğer ilçeleri de içine alan toplam bir verinin en yukarıda yer alan Konya ortalama satılık daire fiyatları verisinin içerisinde yer alması olarak değerlendirilebilir.

 

Bununla birlikte Konya’nın en pahalı ilçesi olan Ereğli ilçesi ve bu ilçeye en yakın ilçe olan Karapınar ilçesinin ortalama satılık daire fiyatları arasında da gözle görülür bir fark olduğu görülmektedir.

 

Bunun nedeni olarak Karapınar ilçesinin Konya’ya daha yakın olması gösterilebilir. Ereğli ve Karapınar ilçelerinin yer aldığı bölgelerin ana ulaşım güzergahlarına daha yakın olması nedeniyle de Akşehir ve Beyşehir ilçelerindeki ortalama satılık daire fiyatlarına nazaran buradaki ortalama satılık daire fiyatlarının oldukça yüksek olması normaldir.

 

Zira, Beyşehir ve Akşehir ilçeleri Antalya ve Afyon güzergahları üzerinde yer alan ilçelerdir ve buralara olan talep Ereğli ve Karapınar ilçelerine göre daha azdır. Ereğli ve Karapınar ilçelerinin bulunduğu bölgelerin hem coğrafi olarak yakınlarındaki büyükşehirler olan Adana ve Mersin’e ulaşımı daha kolaydır hem de bu bölgeye yapılmış olan otoban sayesinde de ekstra bir ulaşım rahatlığı sağlanmaktadır.

 

Bunun yanında; Konya’nın merkez ilçeleri olan Karatay, Selçuklu ve Meram ilçelerindeki ortalama satılık daire fiyatlarının bu fiyatların hepsinden daha yüksek olduğu da açıktır.

 

Akşehir ve Beyşehir ortalama satılık daire fiyatlarındaki bir ilginç durum da; iki ilçenin fiyatlarında da neredeyse tüm daire büyüklüklerinde hemen hemen aynı fiyatlar ortada iken, 4+1 ortalama satılık daire fiyatlarında Beyşehir’in hem Akşehir, hem Ereğli hem de Konya’nın genel fiyatından yüksek olmasıdır. Bunun sebebi olarak Beyşehir ilçesindeki Beyşehir Gölü gösterilebilir. Çünkü, Beyşehir’de yer alan Beyşehir gölü nedeniyle civardaki insanlar yazları göl aktivitelerinde yer almak ve gölden faydalanmak için Beyşehir ilçesinde yazlık tarzında evler aramaktadırlar. Bu evlerin ekseriyetle 4+1 büyüklükte olması nedeniyle Beyşehir ilçesindeki 4+1 dairelere olan talep fazladır. Bu sebepten Beyşehir ilçesindeki 4+1 ortalama satılık daire fiyatları diğer ilçelere nazaran yüksek olmuştur.

 

 

dfg43.png

·Flatfy nedir?

 

Yukarıda da kısaca bahsettiğimiz üzere; Flatfy bir emlak arama motoru olarak hizmet veren yeni nesil bir start-up internet sitesidir. Ülkemizin de içerisinde yer aldığı toplamda 30 farklı ülkede faaliyet göstermekte olan Flatfy internet sitesinin en önemli özelliği aranılan kriterlere ilişkin tüm emlak ilanlarını tek bir sayfada kullanıcılara sunmasıdır. Bu sayede, sayıları günümüzde gittikçe fazlalaşan emlak ilan sitelerinin her birinde ayrı ayrı gezmeye gerek kalmadan aranılan daireye ilişkin ilanlar tek bir sayfada kolay bir şekilde bulunabilmektedir.

 

Flatfy ile arama yapmak da bir o kadar kolaydır. Diğer internet sitelerinde birbirinden farklı kriterler girilerek arama yapılması mümkün iken Flatfy ile arama yapmak için ayrı ayrı pek çok daire kriterine gerek yoktur. Sadece, aranılan gayrimenkulün tipi (satılık, kiralık vs.) ve aranılan şehir veya ilçenin bilgilerini girerek tek tıkla o yerdeki tüm ilanlar karşınıza gelecektir. Dilenirse sonrasında aramaya ilişkin detaylar üst arama çubuğundaki kısma eklenebilmekte ve detaylı bir arama da yapılabilmektedir.

 

Flatfy ile emlak araması yapmak artık çok kolay.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA