• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya, kolay ulaşılır bir şehir olmalı
24 Mart 2011 Perşembe 17:38

'Konya, kolay ulaşılır bir şehir olmalı'

Ak Parti Konya Milletvekili aday adayı Ziya Özboyacı, Konyanın dünyada çok önemli tarihi şehirlerden biri olduğunu; o yüzden Konyaya dünyanın her yerinden ulaşılabilecek bir yapılanmanın şart olduğu
Ziya Özboyacı yaptığı açıklamada, Sanayi kenti gelişimini sürdüren Konya’nın turizm şehri potansiyelini çok daha iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade ederek, tarihteki misyonunu günümüzdeki gelişmesiyle harmanlayacak olan bir Konya, yeni dönemin öne çıkan önemli şehirlerinden biri olacaktır” dedi.
Konya’nın tarihteki görkemli duruşunun bu günlerde de yakalamasının çok zor olmadığını ifade eden Özboyacı; “Biz Konya’nın her yönüyle dünyanın önemli bir medeniyet parçası olduğunu biliyoruz. Ancak Konya’ya  kolay ulaşılabilmesi için daha fazla yatırım yapılması gerekmektedir. Özellikle hava ulaşımında ciddi mesafeler alan ülkemizde Konya’nın da dünya uçuş bağlantıları sağlanmalı, özellikle turizm potansiyeli olan dünyadaki büyük şehirlerle direk uçuşlar gerçekleştirilmelidir.” dedi.
Pek çok ülke vatandaşının bilgi sahibi olması halinde Konya’yı görmek isteyeceğine dikkat çeken Özboyacı, “ Bu bağlamda Konya’da henüz sayısı dört olan fahri konsolosluk sayısının en az yirmiye çıkarılması gerekmektedir. Bu açılacak konsolosluklarla şehrimizin tanıtımı ve karşılıklı enformasyonu daha kolay sağlanacaktır. Özellikle Konya’ya çok sayıda turistin geldiği Kore, Japonya ve Rusya’nın fahri konsoloslukları öncelikle açılmalıdır.”

Türkiye’nin dünyada konumu itibariyle gücünün her geçen gün daha da arttığını belirten Ziya Özboyacı sözlerini şöyle sürdürdü; “ Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Konya’dan milletvekili olacak olması, Konya açısından çok önemli bir gelişmedir. Kendisinin tüm bölge için barış çabaları, her kesim tarafından takdirle karşılanmaktadır. Bize de düşen nasip olur birlikte çalışırsak, sayın Davutoğlu’nun Konya’da yerel işlerini kolaylaştırmak, onun takımında, onunla birlikte Konya için güzel işlere imza atmak olacaktır” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA